AMASYA (AA) - Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve beraberindeki heyet, Suluova Tarıma Dayalı İhtisas (TDİ)  Besi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile biyogaz tesislerinde çeşitli incelemelerde bulundu.

Kocasinan bölgesinde organize besi sanayi bölgesi ile biyogaz tesisi kurmayı planladıklarını belirten Çelik, bu konudaki kurulu tesisleri görmek için Suluova’ya geldiklerini söyledi.

TDİ Besi OSB ve biyogaz tesisinde Suluova’nın önemli bir mesafe kat ettiğini ve iyi bir tecrübeye sahip olduğunu öğrendiklerini ifade eden Çelik, "O yüzden Suluova’daki TDİ Besi OSB ve biyogaz tesislerinde incelemelerde bulunduk. Hakikaten de Suluova bu konuda güzel çalışmalar yapmış ve iyi bir noktaya gelmiş. Hem kurulan biyogaz tesisinde hem de TDİ Besi OBS Bölgesinde iyi bir seçim yapılmış. İnşallah kendi bölgemizde bu tesisleri yaparken Suluova’daki tecrübelerden faydalanacağız. Kayseri Kocasinan ilçesi merkez bir ilçe olmasına rağmen tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan bir ilçedir. Yaklaşık 40 bin civarında büyükbaş hayvancılık potansiyeline sahibiz ve Suluova’daki gibi bizim bölgemizde de besi hayvancılığı yapılmaktadır. Dolayısıyla birçok özelliğimiz Suluova bölgesine benzemektedir. İnşallah bu benzeyen özellikleri birbirleriyle mukayese edip buradaki tecrübelerden faydalanacağız" dedi.

Kocasinan Belediyesinin incelemeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan TDİ Besi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam Hayatı Taşdan ise şunları dile getirdi:

"Bizden nüfus, yoğunluk ve ekonomik olarak çok daha ileride olan il ve de ilçelerin Suluova’daki besicilik ve biyogaz faaliyetlerini dikkate almaları, yerinde görüp araştırmak istemeleri burada bizim yürüttüğümüz bu yatırımların doğru olduğu anlamına gelir. Sayın Çelik ve ekibiyle tecrübelerimizi ve gördüğümüz eksiklikleri paylaştık ve bundan da çok memnunuz. Çünkü ülke hepimizindir. Onların eksiği bizim eksiğimiz, bizim fazlamız da onların fazlası demektir. Onlar da bizim eksikliklerimizi tamamlayacak şekilde hayvancılık projesini ve besi bölgesini farklı bir şekilde değerlendirecekler. Uzun vadede de inşallah bizim düşündüğümüz dönüşüm projelerini onlarla beraber işbirliği içinde yapabiliriz. Suluova TDİ Besi OSB hem ekonomik ve hem de hayvancılık olarak çok iyi düşünülmüş bir proje ama eksiklikleri var. Proje uygulamakta zorluklarımız var. Bunlar tamamlandığı zaman inşallah bölgemizdeki hayvancılık daha dinamik ve daha profesyonel hale gelecektir."

Çelik ve beraberindeki heyet Suluova Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Balcı, TDİ Besi OSB Müdürü Osman Arabacı, OSB Müdürü Deniz Koçer’le birlikte TDİ Besi OSB ve biyogaz tesislerinde incelemeler yapıp görüş alış verişinde bulunduktan sonra Suluova’dan ayrıldı.