AMASYA (AA) - Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven, Suluova'da, 50 maden işçisinin Maden İş Sendikasına üye olarak toplu iş sözleşmesi imzaladığını açıkladı. 

Güven, Amasya İl Özel İdaresine bağlı Suluova Eski Çeltek Maden İşletmesi Açık Saha AŞ'de çalışan mevcut 50  işçinin Türkiye Maden İşçileri Sendikasına üye olduğunu, Çalışma Bakanlığından Maden İş Sendikasının bu iş yerinde yetkili olduğuna dair karar verildikten sonra iş veren ile toplu sözleşme görüşmelerinin başladığını belirtti.

Şirket yönetimi ile Maden İş Sendikası arasında 2 aydır sürdürülen görüşmeler neticesinde 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle toplu sözleşme imzalandığını bildiren Güven, "Buna göre, bu tarihten itibaren işçilerin normal çalışma ücretlerine ortalama aylık brüt 140 lira zam yapıldı. Ayrıca yol ve yemek ücretleri önümüzdeki yılbaşı itibariyle 1’er lira arttırıldı. Yıllık 2’şer ton kömür istihkakı alındı. Her yıl Ramazan Bayramı'nda kişi başına 200 lira, Kurban Bayramı'nda ise 300 lira bayram harçlığı hakkı alındı. Yılbaşından başlamak üzere ise her 6 ayda bir ortalama enflasyon oranında işçi maaşlarına zam yapılması kararlaştırıldı. Doğum, düğün, ölüm gibi izinleri için işçilere mazeret izinleri alındı. Bundan sonraki süreçte ise işçilerin çalışma şartları ve maddi imkanları işveren şirketin imkanları ölçüsünde daha da arttırılacaktır" diye konuştu.

Birlik ve beraberlik içerisindeki örgütlü yapının hem işçi ve hem de işveren için gerekli ve önemli olduğunu söyleyen Güven, sözleşmelerin hayırlı olmasını dileyerek, "İş kazaları ve işçi sağlığı konularında örgütlü yapı önemli olup tüm çalışanlar örgütlü yapıya kavuşturulmalıdır. Örgütlü işçiler hak ettikleri sağlıklı çalışma ortamına kavuşmuş olurlar. Hayırlı olsun her iki tarafa, bölgemizdeki diğer örgütsüz iş yerleri için de inşallah örnek teşkil eder."