AMASYA (AA) - Amasya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Suluova ilçesindeki kırmızı et sektör temsilcileri ve üreticileriyle bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Hanlar bölgesindeki besiciler salonunda yapılan toplantıda, ilçede besicilik yapan üreticilerle bir araya gelen Amasya Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Lokman Gültekin, kırmızı et üreticilerinin sorunlarını yakından takip ettiklerini ve modern besicilik yapılması adına çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Suluova ilçesinin bölgenin en önemli besi üreticisine sahip olduğunu belirten Gültekin, "Amasya hayvancılığına yön veren Suluova ilçemizde 840 üyesi bulunan Kırmız Et Üreticileri Birliği üyeleri ile beraber düzenlemiş olduğumuz toplantımız besicilerimizin sorunlarını yerinde ve zamanında tespit etme ve çözüm yollarını bulma açısından isabetli olmuştur” dedi.

Düzenlenen toplantıda Suluova ilçesindeki hayvancılık ve kırmızı et sektörüyle ilgili genel sorunları, teşvikleri, desteklemeleri, aşılamaları, hayvan hastalıkları, hayvan pazarı, mezbahalar ve hayvan sevkleri konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Gültekin, "Sektördeki problemler ve çözüm önerileriyle ilgili konular değerlendirilerek modern besiciliğin geliştirilmesi adına verimli bir toplantı olmuştur. Bu tür toplantıları belirli aralıklarla tekrarlayarak besi sektörümüzün sorunlarının zamanında çözülüp sektörün önünü açmayı planlıyoruz" dedi.

Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği ile Su Ürünleri Şube Müdürü Erbil Dinç, Suluova Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet İhsan Çekiç,  Suluova Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Esem Kodaman, ilçe müdürlüğü veteriner hekimleri ile ziraat mühendisleri ve besiciler katıldı.