AMASYA (AA) - Suluova ilçesinde Yenidoğan Mahallesi sakinleri, mahalleden geçen karayolunda kavşak yapılması talebiyle eylem yaptı.

Mahalle sakinleri, ellerinde Türk bayrağı ile Amasya-Samsun karayoluna giderek yolu trafiğe kapatmak istedi. Bölgede önlem alan polis ekipleri, grubun karayolunu trafiğe kapatmasına engel oldu.

Mahalle Muhtarı Salim Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, mahalleden geçen karayolu üzerinde yapılması planlanan 2 kavşağın iptal edildiğini öğrendiklerini söyledi.

Mahalle girişinde kavşak olmaması nedeniyle yangın, hasta ve karşılıklı gidiş gelişte çok sıkıntı yaşandığını anlatan Gümüş, "Şimdiye kadar 90'a yakın vatandaşımız bu yoldaki kazalarda hayatını kaybetti. Bu yüzden bölgeye 2 kavşak yapılmasını istiyoruz. Başbakan ve Cumhurbaşkanımızdan rica ediyoruz. Mahallenin nüfusu kalabalık olduğu için buradan geçişler yoğun oluyor. O yüzden ışıklı kavşak istiyoruz, bariyerli yol istemiyoruz." dedi.

Mahalle sakinlerinden Şengül Gümüş de önceki yıllarda karayolunda yaşanan kazalarda yakınlarını kaybettiğini belirterek, bu nedenle bölgeye üst geçit ve kavşak istediğini kaydetti.

Mahalleye gelerek eylem yapan grupla görüşen Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Bakanlığı ve Karayollarını ziyaret ederek konuyu aktardıklarını, sorunun çözümü için gerekenin yapılacağını söyledi.

Mahalle sakinleri, Başkan Üçok ile görüşmelerinin ardından bölgeden ayrıldı.