AMASYA (AA) - Suluova Şehit Erkan Ayas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan "Mesleki Teknik Eğitimin Kalitesini Artırıyoruz" isimli projesinin açılış ve tanıtımı gerçekleştirildi.

Kaymakam Hayatı Taşdan, Öğretmenevi'ndeki programda, Türkiye’de "Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması" başlıklı hibe programı kapsamında Amasya ilinde kabul edilen 3 projeden birinin Suluova ilçesine ait olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kaymakamlık olarak ilçede bir proje ekibi ve ofisi oluşturduklarını belirten Taşdan, "Arkadaşlarımız orada proje çalışmaları yürütmektedirler. Hem ilçemize hem de ilimize projeler neticesinde hibe kazandırma, mesleki eğitimi güçlendirmek, herhangi bir alanda bir proje sonucu mevcut faaliyetleri iyileştirmek adına yapılan çalışmalar bizim açımızdan da son derece olumlu ve güzeldir” dedi. 

Proje ortaklarının Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile Çorum Mimarlar Mühendisler ve Teknik Elemanlar Derneği olduğunu söyleyen Okul Müdürü İbrahim Bal ise proje ile ilgili şunları söyledi:

"Bugün ekonomimizin en can alıcı konusu istihdam ve işsizlikle mücadeledir. Okul olarak biz, işsizlik sorununa kaliteli bir mesleki eğitim sonucu nitelikli iş gücü oluşturarak çözüm üretmek arzusundayız. Bu kapsamda iş gücü piyasasına işaret etmenin yanında, iş gücü arz ve talep tarafları arasındaki bağın kurulması, eğitim - istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi, girişimciliğin geliştirilmesi ve KOBİ’lerin önemi konularına eğilmeyi bu ve diğer projelerimizle de sürdüreceğiz. Projemiz, genel olarak mesleki ve teknik eğitimi çevreleyen tüm unsurların topyekun kapasitelerinin arttırılması ya da geliştirilmesi yoluyla ülkemiz ve bölgemizdeki mesleki teknik eğitimin kalitesini arttırmayı hedeflemektedir."

Projenin 12 ay süreli ve 249 bin 400 Avro bütçeli olduğunu belirten proje eğitim koordinatörü Şahin Özdemir ise programa katılanlara slayt eşliğinde bilgilendirmelerde bulunarak, Türkiye genelinde sunulan bin 287 projeden kabul edilen 70 projeden birisinin Suluova Şehit Erkan Ayas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin projesi olduğunu belirtti.

Programa, Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ünal Kurt, Emniyet Müdürü Murat Oflaz, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Davu, İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, çeşitli kurum, kuruluş temsilcileriyle okul öğretmen ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.