AMASYA (AA) - Amasya'nın Suluova ilçesinde, taşımalı öğrenci taşıyan servis araçları denetlendi.

Suluova İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Büro amirliği ekipleri, okulların çıkış saatinde öğrencilerin can güvenliğini sağlamak, servis araçlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve araçların belirlenen çalışma kurallarına uyup uyup uymadıklarını gözetlemek amacıyla öğrenci servis araçlarını denetledi.

Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, yapılan denetimlerin amacının öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde gidiş ve gelişlerini sağlamak olduğunu söyledi.

Denetimlerde birçok başlıkta incelemeler yapıldığını ifade eden Davu, şunları kaydetti:

"Okul servis araçlarında, araç sürücülerin ruhsat ve ehliyet kontrolünü, araçların cam ve pencerelerinin sabit olması, koltuklarda emniyet kemeri bulunması, yolcu kapasitesinin kontrolü, okul taşıtı ibaresi, araç arkasında kırmızı ışıklı dur lambasının çalışır durumda olup olmadığını, araç kapılarının sürücü kontrolünde otomatik açılması durumunu, araç yaşı, araç bakım onarım takip formu, iç dizaynı ve malzemelerin yapısının denetlendi. İncelemelerde ayrıca, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin öngördüğü periyodik muayenelerin yapılıp yapılmadığı denetlendi."