AMASYA (AA) - Amasya'nın Suluova ilçesinde düzenlenen yaz Kur'an kurslarına 3 bin 500 civarında öğrencinin katıldığı bildirildi.

İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, AA muhabirine, 12 Haziran-18 Ağustos tarihlerinde düzenlenen yaz Kur'an kurslarının yoğun katılımla gerçekleştirildiğini söyledi.

İlçede 80 cami ile 40 Kur'an kursunda 120 öğretici nezaretinde kurs açıldığını belirten Okuş, kurslara 3 bin 500 civarında öğrencinin katıldığını aktardı.

İnsanların yüzde 90'ının din eğitimini camilerde açılan kurslarda aldığına işaret eden Okuş, "Verimli ve etkili bir eğitim dönemi geçiriyoruz. Kurslarda görev alan tüm din görevlileriyle destek veren veli ve öğrencilere teşekkür ediyorum." dedi.

Okuş, din eğitiminin küçük yaştan itibaren önem verilmesi gereken bir konu olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Özellikle çocukların ilgi alanlarının değiştiği, meşguliyetlerinin farklılaştığı bir dünyada yaşıyoruz. Bundan dolayı çocuklarımıza Kur'an eğitimini ve temel dini bilgileri öğretirken onlarda heyecan uyandırmak, sinerji oluşturmak gibi önemli görevlerimiz var. Dolayısıyla dualar ile namaz nasıl kılınır, abdest nasıl alınır, ezan, kamet gibi bilgileri iki aylık yaz Kur'an kursu döneminde öğretmek durumundayız. İleri yaşlarda bunun için çok geç olabilir."