ÇORUM (AA) - Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, MHP'den ihraç edilmesiyle ilgili, "Beni partiden ihraç edebilirler ama ülkücüğümden ve milliyetçiliğimden ihraç etmeye kimsenin gücü yetmez." dedi.

Başkan Şahiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partiden ihraç edildiğini dün kendisine ulaşan tebliğ ile öğrendiğini söyledi.

"Bundan önce olduğu gibi bundan sonra ki süreçte de dava arkadaşlarımla birlikte ortak bir karar alıp, onu uygulayacağız" diyen Şahiner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hayatım boyunca içinde bulunmaktan onur duyduğum ve görev aldığım, her kademesinde mücadelesini verdiğim partimin, ülkemin geleceği ile ilgili verilen kritik kararlar noktasında takındığı tutum, şahsımı ve benim gibi düşünen birçok ülke sevdalısını endişeye düşürmüş ve ülkemizin geleceğine yönelik hayal kırıklığına uğratmıştır.

Demokratik hayatın temel unsuru olan partim içinde sadece demokrasiye olan inançlarıyla farklı fikirlere sahip ülke sevdalılarının disiplin kurullarına sevkleri, hatta partiden ihraçlarıyla devam eden süreç, partim içinde özgür düşünce ile siyaset yapma imkanının kalmadığını da göstermiş durumdadır. Tüm bu gelişmelerle birlikte şahsım adına ne yazık ki siyasi bir yol ayrımına gelinmiştir. Beni partiden ihraç edebilirler ama ülkücüğümden ve milliyetçiliğimden ihraç etmeye kimsenin gücü yetmez."

- Hakkımı helal etmiyorum

Genel merkez yöneticilerine hakkını helal etmediğini dile getiren Şahiner, "Bizler siyaseti, kişisel menfaatleri için değil aksine idealleri ve hizmet ettikleri halkın gelişmesi için yapanlardanız. Bu inançla sonuç olarak Sungurlulardan aldığımız güç ve destekle yapılan hizmetleri her geçen gün daha da artıracağız, Sungurlu'nun yaşanabilir bir ilçe olması noktasında tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz." dedi.