Türkiye 1.Ligi kıyasıya bir şampiyonluk rekabetiyle bu seneye damga vurdu. Yükselen ilk takım ise şampiyonluğunu ilan eden Hatayspor oldu. Hatayspor, 1967 yılından beri futbol takımıyla mücadele ediyor ve ilk defa Süper Lig ile tanışacak. 

Şampiyonluk için savaşan diğer takımlara baktığımızda ise Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor, Adana Demirspor, Akhisarspor ve Bursaspor halen daha yükseliş şansını sürdürüyor. 63 puanla ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Hatayspor artık Süper Lig içerisinde yer alacak. Son haftaya girilirken Erzurumspor 59 puanla ikinci, Adana Demirspor 58 puanla üçüncü, Akhisarspor 57 puanla dördüncü ve Bursaspor 56 puanla beşinci sırada yer alıyor. Süper Lig kadar heyecan yaşatan 1.lig maçlarına da oynamak için üyelik işlemini tamamlamanız yeterli.  

Süper lige yükselen takımlar Erzurumspor, Adana Demirspor, Akhisarspor veya Bursaspor dörtlüsünden iki tanesi olacak. Tam bu noktada da fikstür önem kazanıyor.  Son hafta oynanacak maçlarla beraber üst lige adını yazdıracak takımlar belli olacak. Yükselme playoff maçları için dört takım mücadele edecek. Ancak ligi ikinci bitiren doğrudan yükselecek. Dolayısıyla 53 puanla 6.sırada bulunan Karagümrük playoff ile yükselme şansına sahip diğer bir takım. Hem ligin son haftası hem de playoff maçları için yüksek oranlar ise adresiyle anında karşınıza çıkabilir. 

Ligin son haftasında yükselecek takımı belirleyecek olan müsabakalar ise şu şekilde oynanacak. BB Erzurumspor ligi ortalarda bitirecek olan Ümraniyespor ile kendi evinde oynayacak. Adana Demirspor ise yine kendi evinde İstanbulspor ile oynayacak. Performansıyla şaşırtan Keçiörengücü ile mücadele edecek Akhisarspor kendi evinde mücadele edecek. Bursaspor ise şampiyonluğunu ilan eden Hatayspor ile deplasmanda oynayacağı son haftayla ligi noktalayacak. 

Birer puan farkla yükselmeyi amaçlayan dört takımın kıyasıya mücadelesini izleyeceğimiz bu hafta nefes kesecek gibi gözüküyor. Ayrıca averaj yönünden Adana Demirspor'un fazlasıyla rahat olduğunu söylemeden geçemeyiz. Betboo ile Türkiye 1.ligi maçlarına da maç öncesi ya da canlı bahis yapma şansınız var.