SAMSUN (AA) - Samsun İnsani Yardım Hareketi'nin (SİYAH) Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesine 700 kişilik okul yaptıracağı, 12 derslikten oluşacak okulda 38 öğretmenin eğitim vereceği bildirildi.

SİYAH Başkanı İdris Akdin, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de süren iç savaştan en çok etkilenen kesimin Türkmenler olduğunu savundu.

Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesinde çadırlarda eğitim verildiğine değinen Akdin, mesajında şunlara yer verdi:

"2015 baharına yetiştirilmesi planlanan proje ile halen çadırlarda verilen eğitim sağlıklı ortamlara kavuşturulacak. Bayırbucak Türkmen bölgesi rejim tarafından sürekli bombalanmakta ve bu nedenle bölge halkının büyük bir bölümü Hatay'daki çadır kentlerde bulunmakta. Bayırbucak bölgesinde 600-700 civarında öğrenci bulunmaktadır. Suriye rejimi bu bölgeyi boşaltmak için devamlı bombalamakta ve bu bombalamalarda halkın toplandığı camii ve okul gibi yerlere ağırlık vermektedir. Bu yıl içinde Çümeren mezrasındaki okul 2 kez vurulmuş, Kulcuk, Çukurcak ve Kepir mezrasındaki okullarımız da füzelerle vurulmuş olup bu okullar kullanılamaz haldedir."

Akdin, "Türkiye - Suriye sınırının sıfır noktasına yakın bir yere kurulacak okul, çevre köylerin öğrencilerin yararlanacağı yaklaşık 700 kişilik kapasitede olacaktır. Eğitim 4+4+4  şeklinde birinci sınıftan 12. sınıfa kadar olacaktır. Okulumuz 12 derslikten oluşacak ve 38 öğretmen ile eğitim hizmetini gerçekleştirecektir" ifadelerini kullandı.