GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret Borsası (GTB), Suriye halkına sadece Türkiye'nin kucak açtığını, aynı tavrın gelişmiş ülkelerden de beklendiğini belirtti.

Borsadan yapılan yazılı açıklamada, Avrupa ve gelişmiş ülkelerin, Suriye'de yaşananları izlemekten başka bir şey yapmadığı savunuldu.

Suriye'de yaşananlara sessiz kalınmasına bir anlam verilemediği belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Dünyayı kendi ekseninde yönetmek isteyen, insanlıktan nasibini almamış bu azınlıklar maalesef ortada olan her türlü zulmün asıl planlayıcılarından başka birileri değildir. Kendi çıkarları için tüm insanlığın yok olmasını sadece izlemekle yetinmektedirler. Bu adaletsizliğe ve kötü gidişe her türlü ekonomik ve sosyal tepkileri koymamız gerekmektedir. Çok yakınımızda yaşanan bu vahşete tepki göstermeyi, her şeyin ötesinde sivil toplum örgütü kimliğimizin bir gereği olarak görüyor ve sadece masum bir yavrunun cansız bedeninin değil, insanlık onurunun sahile vurduğuna inanıyoruz ve ilgili tüm tarafları insanlık tarihinin tanıklık ettiği bu trajediye etkin çözüm üretmeye davet ediyoruz."

Açıklamada, Suriye halkına sadece Türkiye'nin kucak açtığı, aynı tavrın gelişmiş ülkelerden de beklendiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Dünyada hiçbir şey insanlık onurundan önemli değildir. Biz Türk milleti olarak tüm milletlere insan odaklı bakıyoruz. Türk milleti olarak barış ve hoşgörünün hakim olacağı bir dünya talebindeyiz, başka hiçbir şey değil. Birleşmiş Milletler yetkilileri tarafından geç kalınmış bu insanlık dramına çözüm üretilmesini istiyoruz. Sorunun acilen çözüm üretilmesi noktasında harekete geçilmesi ve bu soruna insanlığa yaraşır bir çözüm bulunması tüm ülkelerin ortak önceliği olmalıdır."