SAMSUN (AA) - Suriye'deki iç savaştan kaçarak bir yıl önce Samsun'un Bafra ilçesine yerleşen Suriyeli ailenin bir süredir kayıp olan 12 yaşındaki oğlu Hüseyin Şeyh Muhammed, bulundu.

Dikencik Mahallesi'nde yaşayan, bahçıvanlıkla geçimlerini sağlayan baba Bessem Şeyh Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun sağlıklı bir şekilde bulunmasına çok sevindiği söyledi.

Oğlu Hüseyin'in bir süredir kayıp olduğunu hatırlatan Şeyh Muhammed, "Çok şükür oğlum Hüseyin bulundu. Buradan Bafra'ya, daha sonra ise Kilis'e, oradan da Suriye'ye gitmeyi başarmış. Orada bir tanıdığımız telefonla oğlumun orada olduğunu bildirdi. Daha sonra oğlumu sağ salim teslim aldık. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın." diye konuştu.

Oğluna sarılarak hasret gideren anne Meryem Şeyh Muhammed ise oğlunun bulunmasından dolayı mutluluğunu dile getirerek, "Oğlum bulundu, kayıp olduğu günler çok üzüldük, bunaldık. Oğlum Hüseyin inşallah bir daha gitmeyecek." ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Medine Topkaya da aileye sahip çıktıklarını belirterek, "Ailenin en büyük oğlu Suriye'ye gitmiş. Oraya kadar ise yollarda otostop çekmiş. 'Benim annem babam yok, annem babam öldü' diyerek gitmiş. Kaldığı yerlerde yemek vermişler. Suriye'ye neden gittiğini sorduğumuzda Suriye'yi ve arkadaşlarını özlediğini söyledi." dedi.