Suriyeliler, Kurban Bayramını ülkelerinde, yakınları ile geçirmek için Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmaya başladı.
Suriyeliler sabahın erken saatlerinde Cilvegözü Sınır Kapısı’na geldi. Jandarma ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı. İzdiham yaşanmaması için görevlilerce sıraya girmeleri sağlanan Suriyeliler, Türkiye’de kaldıklarını belgeleyen yabancı tanıtma belgesini veya pasaportlarını gösterip kayıt yaptırdıktan sonra Suriye’ye geçiyor.
Ülkelerine giden Suriyelilerden Mahmut Kırdi, “Suriye’nin Hama kentinden geldim. Çocuğumu ambulansla Kahramanmaraş’a getirmiştik. Tedavisi sürüyor. Ben de Kurban Bayramı dolayısıyla geride bıraktığım ailemi ziyaret ettikten sonra tekrar Türkiye’ye döneceğim. Bize yakınlarımızla bayramlaşma fırsatı veren Türk yetkililerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz” dedi.
Suriyelilerin Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan bugün başlayan çıkışları Pazar gününe kadar devam edecek, bayramın ilk 3 günü çıkış yapılamayacak ve dönüşlerde 45 gün içerisinde tamamlanacak.
Geçen Ramazan Bayramı’nda 50 bin Suriyeli ülkelerine giderek bayramlaşmıştı.
(İHA)