Bir grup askerin darbe girişi ile hain emellerine ulaşamaması, Ceylanpınar Telhamud Çadırkenti’inde sevinçle karşılandı. Darbecilere tepki gösteren Suriyeliler, darbe girişiminin başarısız olması dolayısıyla kurbanlar kesti.
Ellerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterlerini taşıyan Suriyeliler tekbirler eşliğinde Türkiye Suriye birdir şeklinde sloganlar attı. Suriyeli sığınmacıların mutluluğunu paylaşmak amacıyla çadırkenti ziyaret eden Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe ve Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Gültekin’i Suriyeliler Türk bayraklarıyla karşıladı. Burada Arapça bir konuşma yapan Belediye Başkanı Menderes Atilla, Türkiye’de darbe girişiminin olduğunu hatırlatarak halkın tankların önüne yatarak bu darbe girişimini engellediğini söyledi. Darbecilerin başarısız olduğunu belirten Atilla, "İki gün önce Suriye’yi harap edenler, Libya’yı harap edenler, Irak’ı harap edenler, Türkiye’yi de harap etmek istediler. Türkiye’nin de Suriye gibi Libya gibi olmasını istediler. Ancak Allah’a şükürler olsun ki başaramadılar. Halkamız tankların önüne yattı. Darbe girişimini engellediler. Darbe girişiminde bulunan askerlerin silahlarını ellerinden aldılar. Vatandaşlarımız canlarından oldular ancak ülkeyi darbecilere teslim etmediler. Suriye televizyonlarında darbe girişimi duyurduktan sonra kutlama yapmaya başladılar. Ancak onlar halkın milli iradeye ne kadar sahip çıktığının hesabını yapmadılar. Eğer darbe gerçekleşmiş olsaydı ben başta olmak üzere hepimizi idam ederlerdi. Katil Esed’le işbirliği yaparlardı" dedi.
AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gültekin ise, "15 Temmuz bizim için çok ağır bir gece oldu. Ülkemizde darbe yapıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, milli iradeyi devirmek istediler. Ancak Türk’üyle, Kürd’üyle, Arap’ıyla bütün halk bir oldu ve darbeye karşı durdu. Türkiye’yi Suriye gibi yapmaya çalıştılar. Darbeyi gerçekleştirmeye çalışanlar bizim askerimiz değildir. Asker kılığına girmiş hainlerdir" şeklinde konuştu.
İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, devletinin başındadır. Sizden ricamız dualarınızı eksik etmemeniz. Bizler siz buradan gidene kadar her türlü ihtiyacınızı karşılayacağız. Allah bizimle beraberdir, Cumhurbaşkanımız bizimle beraberdir, bize hiçbir korku yoktur, yeter ki siz duanızı esirgemeyin" diye konuştu.
(İHA)