TRABZON (AA) - İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine atanan Sürmene Kaymakamı Şevket Atlı'nın atamasının rutin uygulama olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte günlük olarak yayımlanan bir gazetenin dünkü nüshasındaki manşette, "Önce Savcı Gitti… Ardından Kaymakam… Sırada Kim Var? Kaymakam Sürgün" başlıklı bir haberin yar aldığı anımsatıldı.

Haberde İçişleri Bakanlığınca hazırlanan vali yardımcıları ve kaymakamlara ait kararname ile bakanlık hukuk müşavirliğine atanan Sürmene Kaymakamı Şevket Atlı’nın atamasının, 4 Nisan 2015 tarihinde Fenerbahçe Futbol Kulübü otobüsüne yapılan silahlı saldırı ile ilişkilendirip bu olaydan dolayı tayin edildiği iddiasına yer verildiği anlatılan açıklamada, bu iddianın doğru olmadığı kaydedildi.

Açıklamada, haberdeki iddianın yoruma dayalı olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Kaymakam Atlı'nın ve diğer mülki amirlerin tayinleri, İçişleri Bakanlığımızın mülki idare amirlerine yönelik rutin uygulamalarından birisidir. Kaldı ki her mülki idare amirinin İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında bir göreve atanması arzuladığı ve talep ettiği bir durumdur. Dolayısıyla haberdeki iddialar yoruma dayalı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olup gerçekle bağdaşmamaktadır"