Esenyurt’ta otomobil hırsızlarının rahatlığı “bu kadarına da pes” dedirtti. Otomobille cadde üzerine gelen hırsızlar, gözüne kestirdikleri otomobilin kapısının açık olduğunu fark edince kaşla göz arasında çaldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Hırsızlık olayı, 3 gün önce Esenyurt Oktay Rıfat Caddesi üzerindeki bir dükkanın önünde meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerinde otomobilleriyle gezinen hırsızlık şebekesinin bu seferki hedefi otomobilinin kapılarını açık unutan sürücü oldu. İlk olarak otomobilleriyle cadde üzerindeki bir fırının önüne gelen hırsızlar, çalışır vaziyette olan bir aracı gözlerine kestirdi. Araçta kimsenin olmadığını fark eden hırsız, otomobilinden inerek aracı çalmak istedi. Ancak bu sırada araç sürücüsü fırından çıkınca hırsız aracı çalamadı. Vazgeçmeyen hırsızlar, fırının 100 metre ilerisinde bulunan Askın Bekil’e ait 34 UJ 8557 plakalı bir otomobili gözlerine kestirdi. Otomobilin kapısının açık olduğunu fark eden hırsızlar, kaşla göz arasında otomobili çalarak kayıplara karıştı. Otomobilin çalındığını fark eden bir genç kız ise durumu sahibine bildirdi. Aracın peşinden bir süre koşan 4 kişi, çalınan aracı bulamadı. Tüm bu yaşananlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, dükkan çalışanları dükkanın önüne geliyor. Bir süre sonra dükkan sahibi otomatik kepengi açıyor. Bu esnada fırının önüne ilk araç geliyor ve sahibi içinden inerek fırına giriyor. Kepengin açılmasını bekleyen çalışanlardan biri, dükkanın önüne park etmiş olan Askın Bekil ile sohbet ediyor. Kepenk tamamen açıldıktan sonra çalışanlar içeriye giriyor. Bekil ise otomobili biraz öne kaydırdıktan sonra araçtan inerek, otomobilini kilitlemeden hızlı bir şekilde dükkana giriyor. Bu esnada otomobil hırsızları da siyah bir araçla fırının önündeki aracın yanına park ediyor. Aracın içinden inen hırsız, etrafı kolaçan ettiği sırada çalmak istediği aracın sahibi geliyor. Bunun üzerine hırsız, 100 metre ileride bulunan otomobilin yanına geliyor. Otomobili kontrol eden hırsız, aracın arkasından dolaşarak içerisine biniyor ve aracı çalıştırarak kayıplara karışıyor. Dükkandaki genç kız aracın çalındığını fark ediyor ve aracın ve dükkanın sahibi otomobilin peşinden koşuyor. Ancak aracı bulamayarak geri dönüyorlar.
(İHA)