ÇORUM (AA) - Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Kurban Bayramı tatili nedeniyle Ankara-Samsun karayolunda yoğunluk yaşanabileceğini belirterek, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada Kurban Bayramı nedeniyle şehirler arası yolculuk yapacak sürücülere uykusuz bir şekilde direksiyon başına geçmemeleri ve yolculuk esnasında her 2 saatte bir 15 dakika mola vermeleri gerektiğini hatırlattı.

Bayramlarda yolların kan gölüne dönmemesi için sürücülerin kendi tedbirlerini alıp, trafik kurallarına da uyarak güvenli bir şekilde yolculuk etmeleri gerektiğini belirten Şahin, trafik kazalarının birçoğunun sürücü hatalarından kaynaklandığına dikkati çekti.

Sürücülerin emniyet kemerlerini sürekli takılı halde trafikte seyretmeleri gerektiğini aktaran Şahin, açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

"Hususi otomobil sürücülerimiz ihlal yaparak 10 saate kadar araç kullanabiliyorlar. Bu sürücülerimiz yollarda dinlenmeli. Özel araç kullananlar sadece hız kurallarına uymaya çalışıyorlar, oysaki yola uykusuz ve yorgun devam edilmemeli. Sürücülerden hız limitini aşmamalarını istiyoruz. Seyahatlerini, gün içinde uygun saatlere yayarak, aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçınmaları gerekiyor.

Herkes kendi şeridini kullanmalı. Uzun mesafeli seyahatler için araçların bakımını yaptırmaları ve araç kapasitesinin üstünde yük ve yolcu almamaları konusunda herkes dikkatli olmalı. Sürücüler, cep telefonu ve sigara gibi dikkati dağıtacak ögelerden kaçınmalı, yolculuk sırasında mutlaka emniyet kemeri takınmalı."