Türkiye’ye tatile gelen Suudi Arabistanlı iş adamı, parasını göndermediğini iddia ettiği bankayı protesto edip süpürgeyle mahalle temizledi.
Bundan üç ay önce uzun süreli bir tatil için Türkiye’yi tercih eden Suudi Arabistanlı İş Adamı Gazi Merşud El Ahmedi, ailesiyle birlikte Antalya’ya geldi. Antalya’da bir süre dinlenen aile, daha sonra tatillerini devam ettirmek üzere Hatay’ın İskenderun ilçesine geldi. İskenderun Yeni Şehir Mahallesi’nde ev kiralayan aile, burada tatil için kendilerine ayırdıkları parayı bitirince Suudi Arabistan’da hesaplarında bulunan bankadan para talep etti. Bankanın kendilerine para göndermediğini iddia eden Suudi İş Adamı Gazi Merşud El Ahmedi, ellerinde kalan bir miktar parayla eşi ve çocuklarını Suudi Arabistan’a gönderdi.
Bankanın parasını göndermediği için ülkesine dönemediğini söyleyen Suudi İş Adamı Gazi Merşud El Ahmedi, ülkesindeki bankayı protesto edip eline aldığı süpürgeyle ev kiraladığı mahallede temizlik yaptı.
Suudi Arabistan’da emekli asker olduğunu, ülkesinde otomotiv ve inşaat sektörüyle ilgilendiğini kaydeden iş adamı Gazi Merşud El Ahmedi, tatil için geldiği Türkiye’de başına gelenleri şu şekilde anlattı:
“Eşim ve çocuklarım ile Antalya’ya tatile gittik. Buradan tatilimizi devam ettirmek üzere Hatay’ın İskenderun ilçesine geldik. Tatil için ayırdığımız paramız yetmedi. Elimde kalan bir miktar para ile eşim ve çocuklarımı Suudi Arabistan’a gönderdim. Suudi Arabistan’da hesabımızın bulunduğu bankadan para talep ettim. Ancak banka bana para göndermedi. Bankanın kredi kartını da kullanamıyorum. Banka, paramı yatırmadığı sürece burada kalacağım. Beni böyle bir duruma düşüren bankayı protesto amacıyla Türkiye’de temizlik yapıyorum.”
(İHA)