Ankara’nın Kazan ilçesinin adının ’Kahraman Kazan’ olarak değiştirilmesine dair kanun teklifinin, TBMM İçişleri Komisyonu’nda kabul edilmesini Kazanlılar coşku ile karşıladı.
Ankara’nın Kazan ilçesinin adının ’Kahraman Kazan’ olarak değiştirilmesine dair kanun teklifleri, TBMM İçişleri Komisyonu’nda kabul edildi. Kazan’ın isminin ’Kahraman Kazan’ olarak değiştirilecek olmasını ise Kazanlılar gurur verici olarak değerlendirdi. İlçeye giriş yolunun kenarındaki Kazan yazılı tabela ise ’Kahraman Kazan’ olarak şimdiden değiştirildi.
Kazan’da ikametgah eden Salih Yılmaz, “Ülkemizdeki terör eylemlerinin hepsine aynı tepkiyi göstermemiz gerekiyor. Biz bu vatanın evladıysak biz buraya kan döktüysek bunu da son damlasına kadar korumamız lazım. Bu tip eylemlerde her zaman her yerde her zaman hazırız. Bundan sonrada çok uyanık olmamız lazım” şeklinde konuştu.

"HER ZAMAN DEVLETİMİN ARKASINDAYIZ"
Kazanlı Sultan Çolak da Kazan’ın ’Kahraman’ unvanına kavuşuyor olmasından gurur duyduğunu belirterek, “Böyle bir yerde yaşamak böyle bir olayda destek çıkmak çok gurur verici bir şey. Böyle bir yerde yaşadığım için çok mutluyum. Ne zaman böyle bir şey olursa her zaman da devletimin arkasında olmayı çok istiyorum ve oluyorum da. Bu yüzden çok mutluyum, daha çok şeyler de yapmak istiyoruz. Kazan olsun başka bir şehrimiz olsun. Her zaman böyle güzel unvanlar almayı diliyorum” ifadelerini kullandı.
15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında Kazan’daki mili mücadeleye desteğini anlatan Çolak, “Tepemizden uçaklar uçuyordu. O kadar korkunç bir geceydi ki sabaha kadar kimse yatamadı. Sokaklara kadar çıktık. Benim için çok kötü bir geceydi. Bir daha öyle bir şey yaşanmasını asla istemem ve dua ediyoruz böyle bir şey yaşanmaması için” açıklamasında bulundu.
(İHA)