Tahincioğlu Firması’nın şu ana kadar tamamlamış olduğu projelerinin inşaat alanı, 1.5 milyon metrekarenin üzerinde bir alanı kapsamaktadır. Firmanın önde gelen projelerinden en bilinenleri arasında Palladium Ataşehir Alışveriş Merkezi ve Rezidans, Palladium Antakya Alışveriş Merkezi, Nidakule Kozyatağı ve Nidakule Göztepe Ofis ve Swissotel Kongre Merkezini sayabiliriz.

Ofis projeleri kapsamında firma çok kapsamlı bir ön çalışmanın ardından projeyi hayata geçirmeye başlamıştır. Yapının konumu, çalışma şartlarına uygun mimarinin tasarlanması ve her şeyiyle hazır hale gelmesi, kullanılacak malzemeler ve sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturulması için gerekli bütün ön hazırlığın yapılmasının ardından proje için gerekli adımlar atılmıştır. Projenin ana temalarından biri sürdürülebilirliktir. Nitekim sürdürülebilir projeler, sürdürülebilir ofislerde ancak gerçekleştirilebilir iddasıyla yola çıkılmış ve bu doğrultuda proje en üst seviyelerde tasarlanmıştır.

Proje müşterilerine A+ ofis imkânları sunmak için her türlü ayrıntıya dikkat edilmiştir. Bu nedenle teknoloji, mimari, teknik altyapı, konum ve yerleşim gibi her türlü ayrıntıyı bir bütün olarak ele alınıp aralarındaki uyuma dikkat edilmiştir. Yüksek tavanlar, girişte ve dinlenme alanlarında şehrin cazibe merkezi olmasının yanı sıra doğayla uyumlu alanlar oluşturmayı ihmal etmemek ve mesai başlamadan veya mesai bitimlerinde istifade edilebilecek spor merkezleri tasarlanması, çalışanların daha dinamik kalması için olanak sağlamaktadır. Bununla birlikte alışveriş yapılabilecek mekanların olması, yürüyüş parkurları, oyun alanları da çalışanların zihnini dağıtmak ve ardından işlerine daha iyi odaklanması için bulunmaz bir fırsat niteliğindedir. Mimari yapı olarak standartları aşarak yüksek kulelerin yanı sıra eğimli ve yatay yapılarla mimari yapısı zenginleştirilmiştir.

Ayrıca mekansal ve teknolojik olarak nitelikli toplantı salonları ve fuaye alanları sayesinde ofise yakın alanlarda geniş çaplı toplantıları gerçekleştirebilme fırsatı, gelen konukları rahat ettirebileceğiniz bekleme alanlarının var olması bu projenin büyük şirketler tarafından tercih edilmesini sağlayabilecek önemli ayrıntılardan biri.

Projenin çeşitli bölgelerde ve en önemlisi de İstanbul’un çeşitli finans merkezlerinde yer alması da yine iş adamlarının bu ofisleri tercih etmelerine etkileyebilecek vasıfların başında geliyor diyebiliriz. Nitekim Levent, Ataşehir, Kozyatağı ve Göztepe çevreleri finans merkezlerinin odağını oluşturuyor.

Detaylı Bilgi: http://nidakule.com/