Haberlerde de CHP'nin aday listesi geçince Menemen'deki sessizlik bozuldu. Kimisi memnun, kimisi şaşkındı.

TAHİR ŞAHİN VEDAMI EDECEK YENİ BİR BAŞLANGIÇ MI YAPACAK

Pazartesi sabah saatlerinde CHP'nin Menemen Belediye Başkan Adayı açıklandı. Açıklamanın ardından birçok partilinin CHP İlçe Başkanlığı önüne giderek gerçek olup olmayacağı teyit etmek istediler. Haberlerde de CHP'nin aday listesi geçince Menemen'deki sessizlik bozuldu. Kimisi memnun, kimisi şaşkındı.

Başkan Tahir Şahin'in CHP'den Aday gösterilmemesi üzerine Pazartesi günü saat 17:00 de Menemen düğün salonunda, Belediye çalışanları, CHP Meclis üyeleri ve partililere konuşma düzenledi. Toplantıya katılım oldukça fazlaydı, çoğu vatandaş ayakta kaldı. Kısa bir bekleyişin ardından salona gelen Başkan Tahir ŞAHİN, İş Sendikası Başkanı Burçin Şahin, Başkan Y. Nadir ŞENEL, Başkan Y. Ufuk ANIK herkesi selamlayarak kürsüye geçtiler.

İlk Konuşmaya İş Sendikası Başkanı Burçin Şahin Başladı. Salondaki herkes üzüntülü görünüyordu, Burçin Şahin " Hep muhalefette olan bir patinin başkanı olarak, sizleri başının üstünde taşımış olan bir belediye başkanı ile çalıştık 20 yıldır. Sanıyorum sizlerin de ona söylemek istediğiniz cümleler olacaktır. Saygıyla ve sevgiyle kucaklıyorum umuyorum yolunuz açık olur" dedi.

Başkan Tahir Şahin’in konuşma yapması beklenirken söz almak isteyen varsa, gönlünüzden aklınızdan ne geçiyorsa söyleyebilirsiniz diyerek mikrofonu kalabalığa uzattı.
Konuşmak isteyen Doğan Kayaoğ " Tahir Şahin e gönül bağım olduğu için geldim buraya, 20 yıldır siyasetin içerisindeyim, Cumhuriyet Halk partisinin Altıok’unu Menemen’de dalgalandırıyor ama hangi emeklerle hangi güçlüklerle dalgalandırıyor, Neler le mücadele ettiğini çok iyi biliyorum, ama siyasetin bu kadar vefasız olduğunu bilmezdim ve yaşadım gördüm" dedi.

Herkese söz vermek istiyoruz sizleri dinlemek istiyoruz diyen Başkan Tahir Şahin, bir sonraki sözü Belediye personeli Tansel Eyinç e verdi.

"1999 öncesinden beri belediye de görev yaparım, 2014 de emekli oldum fakat beraber yol gittiğimiz büyük başkanı hiçbir zaman yalnız bırakmadım. Tahir Şahin’in aday gösterilmemesine hepimiz şok olduk, değerli arkadaşlarım biz bir aileyiz yeni bir yol haritası çizmeye varmısınız " diyerek başkan'a desteklerini sürdüreceklerini açıkladılar.

“ Ekonomik Zorluklarla Boğuştuk “

1999 da göreve geldiğimizde inanılmaz zorluklarla karşılaştığını dile getiren Başkan Tahir ŞAHİN, 15 ay maaş alamayan ve 2 yıl ikramiye alamayan belediye çalışanlarıyla baş başaydık. Günde 100 kişiyle konuşuyorduk, 95'i personel, ya haciz ya da başka bir dert.

“ Çağdaş Kent Menemen Markası “

Menemen 'e köy diyenler vardı, bugün geldiğimiz nokta da ise sadece İzmir'de değil, Türkiye’de çağdaş bir kent oluşmuşsa burada herkesin hakkı var hakkınızı helal edin.
“ Bir kişi Aday Olma Derse Olmayacağım “

Konuşmalarına devam eden başkan’ın yorgun ve duygusal görüntüsü salondakilerin gözünden kaçmadı. Toplantıya katılanların da zaman zaman göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.

5. Döneme adaylığını koyarken yol arkadaşlarının fikirlerini dinlemek için herkesi topladığını söyleyen Başkan Şahin, arkadaşlarımın hepsini dinledim aday olmamı istiyorlardı ve 40 kişiydik. Bir kişi aday olma derse olmayacağım dedim. Eğer sen yoksan burada AKP seçim kazanır, hepimiz zarar ederiz. Sadece çalışanlar değil millette zarara uğrar dediklerini açıkladı. Çünkü bizim devlet ile millet arasındaki dengeyi iyi kuran anlayışımız var. Biz işleri zorlaştırmak yerine halkımın ve milletimin işini görmek için mevzuatı kolaylaştırdık dedi.

“ Biz Korkmadık Risk Aldık “ diyen başkan, sözlerine şöyle devam etti.

İzmir'de şehir stadyumları tartışmaları sürerken, biz mülkiyeti bize ait olmayan Şehir Stadyumunu halkımıza yakışır bir hale getirmek için çok çabaladık. İzmir'de Göl park yaptık, risk alarak yaptık kendimiz yaptık, sizlerin desteği ile yaptık.

Sözlerine Deniz Baykal döneminde partiden atıldığını ifade ederek devam eden Başkan Tahir Şahin, Deniz Baykal'a Yapmadığımı bırakmadım, her türlü muhalefeti yaptım. 1000 kişi ile genel merkeze gittik, adaylık için değil partiden atma diye gitmiştik ama attı. Geçenlerde kendisini ziyaret ettim Ankara'da, o günler geride kaldı, hak etmiştin adaylığını verdik diye ifade etti. O günlerde yüzde bir ihtimal vardı adaylığımız için, ama o yiğidin hakkını yiğide verdi. Bu günlerde rakip aday nereye gitse Tahir şahin kazanır deniliyor, ama her ne hikmetse ne proje ise Tahir Şahin MYK'ya girmiyor Sayın Genel Başkan Kemal bey, dosyayı uzatıyor bu benim adayım diyor ve o arkadaşımız bugün partimizin adayı olarak çıkıyor. Beni aday yapmayacaksanız çağırırsınız, başkan teşekkür ederiz dersiniz biz yeni isimle çalışağız dersiniz, bu medeni nezakettir. Bunu yapmadan medeni nezaketsizlik göstererek şahsımıza büyük bir haksızlık yaptılar. Bu Menemenli hemşerilere yapılmış bir haksızlıktır.

“ Bu Parti Ne Benim Nede Genel Başkanın Babasının Malıdır “

Partili bir vatandaşın buradan çıktıktan sonra yüzde 90'ı arkanızdan gelmez başkanım sözünün üzerine Başkan Şahin;
Ben bir yola girerim girmem ama ona hep birlikte karar vereceğiz. Bu gireceğim anlamını ya da girmeyeceğim anlamını taşımasın, 5-6 gün sabredin gerisini bekleyip göreceğiz.

TORPİLLE İŞE GİRDİK SANIYORLAR, HAYIR!

Konuştuğumuz ismini vermek istemeyen Belediye personellerinden bir bayan; çok acılı günler parasız günler yaşadık, bizim CHP’li olmadığımızı başkanımız biliyordu ve bize yine de iş verdi. Sayesinde bütün borçlarımızı kapattık evimizi aldık, bizi sefaletten kurtardı. Şimdi biz arkasından yüremeyelim de kim yürüsün diye de ekledi.

BİR NESİL TAHİR ŞAHİN İLE BÜYÜDÜ

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin konuşmasına devam ederken bir vatandaşın, ilk hizmetine 1999 yılında başlayan başkan, Menemen İlçesine hizmetlerde bulunurken, onun başkan olduğu yılda doğan bebekler, şuan askerlik çağına gelmiş birer delikanlı oldu diye de ekledi
ÇALIŞMAKTAN YORULMADI MI ?

İddialı sloganıyla “ÇALIŞMAKTAN YORULMAYACAĞIZ “ diyerek Menemen’e hizmetlerde bulunan Başkan Tahir Şahin, daha sonraki yapılan seçimleri oylarını arttırarak Başkanlığına devam etti.
Tahir Şahin'in CHP’den adaylığının son bulması yeni bir başlangıç mı yoksa hüzünlü bir gidiş mi olacağı merak uyandırıyor.

CHP Genel Merkezi’nin verdiği karar isabetli mi ? yoksa bir heyecanın peşinden mi gidildi, bu soruların cevapları ilerleyen günlerde netleşecek.

Menemen Belediyesinin 20 yıllık sloganını, Serdar Aksoy mu yoksa AKP Menemen Belediye Başkan adayı Durmaz Bayraktar’ın değiştireceği merak konusu olmaya şimdiden başladı.
Yeni Başkan Adaylarının, hafızalara kazınacak sloganlarını merak la bekliyoruz memleketimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.

Kaynak; https://www.menemenhaber.com.tr/tahir-sahin-veda-mi-ediyor-yoksa-devam-mi-ediyor/18/