İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir tören düzenleyerek Taksim Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Atatürk Kültür Merkezi’nin üzerine ise dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri asıldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Taksim’de bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Törene, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve öğrenciler ile velileri katıldı. Törende ilk olarak Haliç İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi yapıldı. Sonrasında ise Atatürk Anıtı’na İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenginin bırakıldı. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun ise törene geç kaldığı görüldü. Daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte tören sona erdi. Tören sonunda CHP ve DSP Beyoğlu İlçe Teşkilatları da Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.
Öte yandan, 23 Nisan nedeniyle Taksim Meydanı’nın çeşitli noktalarına ve Atatürk Kültür Merkezi’nin üzerine dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri asıldı.
(İHA)