Tanıtım yazısı da bu kavramlardandır. Tanıtım yazısı, bir ürün, hizmet ya da siteyi tanıtmak amacıyla yazılan yazılardır. Bu yazılar ile beraber sitelerde tıklanma olasılığınız artar. Tanıtılan ürün, hizmet ya da site doğru kaynaklardan aktarılmalıdır. Hangi işe başlarsak başlayalım ilk önce internetten araştırır hale geldik. Sosyal yaşantımızın tamamını bu sitelerdeki bilgiler neticesinde şekillendirir olduk. Bu yüzden tanıtım yazılarına konulan linkler önemlidir. Kullanıcılar yazılara konulan linkler aracılığıyla pek çok bilgiye anında ulaşırlar. Yazıda doğru seçilen kelimeler ile okuyucu kitlesine istediğini bilgiyi aktarabilirsiniz. Pek çok blog ve köşe yazısı bunu yapmaktadır.

TANITIM YAZISI NE İŞE YARAR?

Arama motorlarında en üst sırada olmak için tanıtım yazısı hizmeti şarttır. Zira okuyucu arama motorunun başında çıkan linke bakıp, diğer adreslere bakmamaktadır. Bu yüzden site isminiz ne kadar çok çıkarsa o kadar iyidir. İçeriği özgün olan yazılar daha çok dikkat çeker. Tanıtım yazılarının bir başka kelime için kullanılmamış olması şarttır. Tanıtım yazıları sizin hakkında ve firmanız hakkında en doğru ve kısa bilgiler olmalıdır. Bu işi yapan kişiler buna özen gösterir. Az kelime ile her yaş grubunun anlayacağı türden yazılar kaleme alırlar. İnternet kullanıcıları aradıkları yazıları bulduktan sonra, çok okumamaktadırlar. İlk paragrafı okuyup, diğer paragraflarda farklı imleç ya da renk kullanılmadıysa bakmamaktadırlar. Bu yüzden tanıtımı yapılacak olan ürün, hizmet ya da kuruluşta ilk paragraftan sonra dikkat çekici unsurlar kullanılmalıdır. Yazıda kopyala yapıştır olmamalıdır. Doğal olmalıdır. Arama motorlarında en üst seviyede olması için çok fazla anahtar kelimeye link verilmelidir. Link sayısı arttıkça, tıklanma olasılığınız da artar. Yazı fazla kısa olmamalıdır. Video ve fotoğraf gibi görsel ögeleri kullanmakta fayda vardır.

Tanıtım yazısı yayınlayan firmalar çeşitlilik gösterir. Her biri müşterinin fikrine ve ne istediğine önem verir. Seosem, müşteri odaklı düşündüğü için başarılı yazılar göz kamaştırır. Seosem müşterilerinin isteğine göre en çok aranan kelimelerden tanıtım yazısı yazar. Makalelerin yazım aşamasında farklı imgeçler kullanılmalıdır. Yazının yayınlandığı siteye çok fazla ziyaretçi çekebilmelidir.

Haber sitelerine yazılan yazılarda günceli takip etmek önemlidir. Günceli bilmeyen biri, araştırma yaptıktan sonra yazmalıdır. Firma tanıtım yazılarında, firmanın kuruluş tarihi, ne için kurulduğu, neye hizmet ettiği gibi konulara değinmek gerekir. Ürün tanıtımında ise, ürüne neyden yapıldı, nerde üretildi, son kullanma tarihi ne zaman, nasıl kullanılır gibi soruları cevaplayabilmelidir. Kullanıcı kafasına takılan tüm sorulara cevap getirebilmelidir. Tanıtım yazılarının bir amacı da budur. Kullanıcı ulaşmak istediği bilgiye anında ulaşabilmelidir. Tanıtım yazılarının yazıldığı firma için p yazılar referans olur. Bu yüzden güzel yazılmalıdır. Alanında uzman kişiler tarafından yazıların yazılar, pek çok ziyaretçi çekebilir.

TANITIM YAZISI PAKETİ NEDİR?

Tanıtım yazılarını firmalar, toplu olarak yazdırmak isterlerse, yazan firmalar toplu olarak yazabilmektedirler. Bu toplu olarak yazılan tanıtım yazılarında ücret uygulamasında indirime gidilir. İstediğiniz konuda tanıtım yazısı paketi hazırlanabilir. Bu yazılara kaliteli site başlığı da atılırsa, daha çok ziyaretçi çeker. Fazla ziyaretçi daha çok reklam demektir. Böylece firmanızın bilinirliği artacaktır. Hiçbir reklam masrafı vermeden bilişim dünyası sayesinde reklamınız yapılır.

Yazılar her yaş grubunun anlayacağı türden anlatılmalıdır. Akıcı üslup kullanılmalıdır. Konular araştırıldıktan sonra, özgün formu ile yazılmalıdır. Kullanıcı bir önceki sayfada okuduğu bilginin aynısını okumamalıdır. Bu hem sitenin tıklanma sayısını düşürür hem de kullanıcılar sıkılır. Tanıtım yazısı ve tanıtım yazısı paketi için www.seosem.com.tr adresinden irtibata geçebilir, sitelerinizin arama motorlarında üst sıralarda olmasını sağlayabilirsiniz.