TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 168'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Adnan Cevher'i makamında kabul etti.

Öz, ziyarette yaptığı konuşmada, Tapu Kadastro Teşkilatının 168. kuruluş yıldönümünün kutlandığını belirterek, "Bu alanda hem kadastro, hem de sicil hizmetleri açısından güzel bir çalışma temposu yakalandı. Devletin kadastro çalışmalarını tamamlama oranı yüzde 97'lere ulaştı. Bu çok önemli bir başarıdır" dedi.

Tapu alanının daha önce vatandaşın en çok çile çektiği alanlardan biri olduğunu dile getiren Vali Öz, "Bugün gelinen noktada sayısal ortam çalışmaları, veri tabanlı hizmetler anlayışı, vatandaşı ilk karşılamadan tescil hizmetlerine kadar bütün alanlarda sunulan hizmet kalitesi giderek artıyor. Türkiye genelinde güzel, açık, şeffaf ve kaliteli bir hizmet ortamı sağlandı. Yapılan tüm bu çalışmalar vatandaş memnuniyetini artırıyor" diye konuştu.

Vali Öz, Trabzon'da da mevcut hükümet konağında hizmetin daha nitelikli sunulması için belli düzenlemeler yaptıklarını kaydederek, "Önümüzdeki süreçte bunu daha da geliştirip güzel ortamlarda hizmeti sunmaya devam edeceğiz ancak mekanların iyileştirilmesinin yanında hizmet eden personelin de hizmet içi eğitimlerle nitelikli olarak yetişmesi önemli. Güleryüz ve insan odaklı hizmet anlayışını önemsiyoruz. Bu alanda da önemli değişim ve dönüşüm yaşanıyor. İyi bir noktadayız" ifadesini kullandı.

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Cevher, Vali Öz'e yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.