KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediyesi, "Tarihi Kentler Birliği Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması"nda başarı ödülüne layık görüldü.

Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışmaya 30 belediyenin 18 proje ve 32 uygulamayla katıldığını belirtti.

Safranbolu'da restorasyon çalışmalarının devam ettiğini bildiren Aksoy,  ilçenin değerlerini açığa çıkarmayı ve bu değerleri fonksiyonel hale getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Yarışmaya, 23 çeşme restorasyonuyla katıldıklarını anlatan Aksoy, şunları söyledi:

 "Bu kadim şehri geleceğe taşıma noktasında üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. 23 adet çeşmenin külli olarak tamamlanmasının ardından, biz de bu proje yarışmasında ödül aldık. Restorasyon sürecinde göstermiş olduğumuz süreklilik ve sokak aralarındaki çeşmelere kadar inen restorasyon algısıyla çok başarılı bir çalışma yaptık. Bundan sonra Tabakhane bölgesi, Akçasu'daki dere ıslahı ve sonrasındaki yürüyüş parkurları hariç büyük ölçekli projelerimiz kalmadı. Ancak restorasyon konusunda çeşmelere kadar inen bakış açımız, bu süreci devam ettirdiğimizi sürdürüyor."

Aksoy, 47 çeşme restorasyonun finansmanı için Tarihi Kentler Birliğine başvuruda bulunduklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Olumlu cevap alacağımızı umut etmekteyiz. Buradan alacağımız olumlu cevabın ardından projeleri hazırlayıp Koruma Kurulu'ndan geçtikten sonra restorasyon kısmına geçeceğiz. Safranbolu'nun belediye bünyesinde bulunu bütün tescilli yapılarıyla ilgili restorasyonları sürdürmüş olacağız. Safranbolu'nun değerlerini geleceğe aktarma noktasında proje yarışmalarına, diğer süreçleri işleterek, bu kadim şehri geleceğe taşıma noktasında üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz."