ÇORUM (AA) - Çorum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, "Birim alandan daha fazla verim alarak, daha fazla gelir elde edebileceğimiz ürünlere yönelmemiz gerekiyor. Bunu da yaparken topraklarımızı da korumamız gerekiyor." dedi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sarı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ile birlikte Çorum'un seracılıkta önemli merkezlerinden Altınbaş köyünü ziyaret etti.

Seracılık yapan çiftçilerle görüşerek sorun ve taleplerini dinleyen Sarı, kalite ve verimin artırılması için kurum olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Sarı, Çorum'da seracılığın daha da gelişmesi gerektiğini belirterek, "İlimizde buradaki gibi örnekleri çoğaltmalıyız. Topraklarımız Akdeniz, Ege ve Trakya bölgelerine göre bakir. Bu özelliği iyi değerlendirerek birim alandan daha fazla verim alarak, daha fazla gelir elde edebileceğimiz ürünlere yönelmemiz gerekiyor. Bunu da yaparken topraklarımızı da korumamız gerekiyor." diye konuştu.

Seracılığın çok zahmetli ve emek isteyen bir üretim modeli olduğunu dile getiren Sarı, üreticileri kullandıkları zirai ilaçlar konusunda uyararak, "Özellikle ilaçların etken süreleri ve ilaçlama ile hasat tarihi arasında geçmesi gereken sürelere dikkat edilmeli. ilacın ürün üzerinde kalıntı bırakması, insan sağlığına zarar veriyor. Halkın sağlığı bizim için önemli. Ürünlerden numune alınarak ilaç kalıntılarının olup olmadığını takip ediyoruz. halkımızın sağlıklı ve güvenilir sebze ve meyve tüketimi için gerekli tedbirleri alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çorum'da salatalık ve domates başta olmak üzere üretilen ürünlerin kaliteli ve lezzetli olduğunu vurgulayan Sarı, seracılığın geliştirilmesi ve sera alanlarının arttırılmasına yönelik çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.