ÇORUM (AA) - Çorum Tarım ve Orman Müdürlüğünce Ziraat Odası ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine araç ve ekipman hibe edildi.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği bahçesinde düzenlenen törende, kırsal kesimdeki önceliğin altyapıya değil, üreticilerin ihtiyaçlarını gidermeye yönelik olması gerektiğini söyledi.

Mali kaynakların "Toprağımı işlemek istiyorum. Hayvan sayımı artırmak istiyorum. Silajlık üretim yapıp girdi maliyetlerini azaltmak istiyorum" diyen çiftçilere yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Yüksel, "Çiftçimize ve buna aracılık eden örgütlere daha çok destek verelim. Elbette köylerimiz pırıl pırıl olsun ama önceliği bu makinelere verelim. Önceliği tohuma, ekime, dikime, işlemeye, üretmeye ve pazarlamaya verelim. Yalnızca 'köylerimizi boş bırakmayalım' demek yetmiyor. Bunun içini hep birlikte doldurmaya devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı da Çorum çiftçisini kalkındırmak için 19 proje hazırladıklarını belirterek, "Bu projelerimizle Çorum'u tarımsal üretimde marka şehir haline getirmeyi hedefliyoruz. Örneğin Türkiye'de insanlar kaliteli sütün Çorum'da üretileceğini bilecek." dedi.

Sarı, kurum olarak Ziraat Odasına 10 ton kapasiteli 4 gübre römorku ve 2 kepçeli traktör, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine de silaj paketleme makinesi ile 2 kepçeli traktör hibe ettiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından hibe makinelerin anahtarları, Yüksel tarafından Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya'ya teslim edildi.