DÜZCE (AA) - Düzce'de "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi kapsamında 167 çiftçiye sertifika verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında belde ve köylerde, bitki zararlılarıyla mücadele, fındık ve arı yetiştiriciliği, yem bitkileri yetiştiriciliği, süt sığırı yetiştiriciliği kurslarında eğitim gören 167 kursiyer katılım sertifikası aldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Salih Karabulut, tarım sektörünün stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, sektörün gençleştirilmesi ve teknolojiyle entegre olarak devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu da proje kapsamında geçen yıl 300 çiftçinin eğitim gördüğünü hatırlatarak, "Proje kapsamında 2015 yılında kentte 17 kurs açıldı. Bu kurslarda çoğunluğu kadın olmak tüm katılımcılara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından günlük 20 lira ücret ödendi." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Karabulut tarafından kursiyerlere ve eğitmenlere sertifikaları verildi.

Törene Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Lokman Ceylan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Kartal, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Çetin katıldı.