KASTAMONU (AA) - Tosya ilçesinde düzenlenen,"Tarladan Sofraya Tosya Pirinci" isimli ulusal fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tosya Kaymakamlığı, Tosya Belediyesi, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası ile Tosya Ziraat Odası işbirliğinde 25 Nisan - 30 Temmuz tarihleri arasında, "Tarladan Sofraya Tosya Pirinci" isimli ulusal fotoğraf yarışması düzenlendiğini hatırlattı.

Seçici kurulun 7 Temmuz'da toplandığını belirten Kaymakam Pişkin, şunları kaydetti:

"Tosya'daki verimli toprakların Devrez Çayının eşsiz suyu ile birleşmesiyle elde edilen ve Türkiye'nin en lezzetli pirinci olarak da bilinen meşhur Tosya pirincinin tanıtımı amacıyla ilçede ilk kez düzenlenen yarışmaya, amatör ve profesyonel fotoğrafçılar 324 fotoğraf ile katıldı. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Temsilcisi Hüseyin Sarı, Selçuk Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Grafik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Kasım ve Fotoğraf Sanatçıları Fikret Özkaplan, Mustafa Demirbaş, Abdullah Sezgin ile Ali Acar dan oluşan seçici kurul yaptığı değerlendirmede, Nuri Çoban'a ait "Pirinç Ayıklama" konulu fotoğraf 1. ödülüne, Emre Bostanoğlu'na ait "Düğün" konulu fotoğraf 2. ödülüne, Mehmet Kurdaş'a ait "Zararlı Ot Ayıklama" konulu fotoğraf ise 3. ödülüne layık görüldü. Dereceye giren ve yarışmamıza katılım gösteren tüm yarışmacılarımıza Tosya pirincinin tanıtımına gösterdikleri yoğun ilgi ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum."

Pişkin, yarışmaya katılan fotoğrafların 19-20 Ağustos tarihleri arasında Tosya Belediyesi tarafından 20'incisi düzenlenecek Tosya Kültür ve Pirinç Festivalinde sergileneceğini ve aynı gün dereceye girenlere ödüllerinin verileceğini kaydetti.