Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde çiftçi çift, yöresel kıyafet giydirdikleri 18 vitrin mankenini, ürünlerini zarar veren hayvanlardan korumak için tarlanın çeşitli bölgelerine koydu.
Çemişgezek ilçesi Sakyol köyünde kavun ve karpuz yetiştiriciliği yapan Çakmak çifti, yaban hayvanlarının tarlasına zarar vermemesi için bir gelinlik firmasından satın aldığı 18 adet vitrin mankenini tarlanın çevresine yerleştirdi. Yöresel ve modern kıyafetlerin giydirildiği mankenler tarlaya ilginç bir görüntü katarken, çevreden geçen vatandaşların ise ilgi odağı oldu. Denediği yöntem sayesinde tarlasını yaban hayvanlarından koruduğunu anlatan Köksal Çakmak, "Tarlamda ektiğim ürüne kargalar başta olmak üzere yabani hayvanlar zarar veriyordu. Farklı birkaç yöntem denedim. En son Elazığ’da vitrinlerini yenileyen bir gelinlik firmasının mankenlerini satın aldım. Onlara farklı çeşitlerde kıyafetler giydirerek tarlamın çevresine yerleştirdim. Faydasını da gördüm" dedi.

"İNSANLARIN İLGİSİNİ ÇEKİYOR"
Tarlaya korkuluk olarak koyduğu mankenlerin çok dikkat çektiğini belirten Çakmak, "Tarlam anayol kenarında olduğu için vatandaşların çok dikkatini çekiyor. Tarladaki mankenleri gerçek sananlar da oluyor. Bu güzergahtan geçen insanlar arabasından inip mankenlerle fotoğraf çektiriyor. Gören vatandaşların mutlaka bir şaşkınlık ifadeleri oluyor. Bazen ben bile unutuyorum. Tarlada birilerinin olduğunu sanıyorum. Kendimi tarlada yalnız hissetmiyorum" diye konuştu.
(İHA)