GİRESUN (AA) - Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Giresun Bölge Müdürlüğü, fındık üreticilerine sigorta uyarısında bulunuldu. 

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, 2015 yılı poliçe tanzimlerinin 5 Ocak itibariyle başladığı belirtildi.

Fındık ürününde 2014 yılında zirai don nedeniyle ciddi kayıpların yaşandığına işaret edilen açıklamada, "Frekansı ve şiddeti artan doğal riskler ve yıllar itibarıyla değişen iklim şartları, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ne yazık ki tarımsal faaliyetleri doğrudan ve olumsuz yönde etkilemektedir. Nitekim geçtiğimiz yıl 29 ve 30 Mart tarihlerinde, başta Giresun, Ordu, Samsun ve Trabzon illeri olmak üzere Karadeniz Bölgesi genelinde etkili olan don olayı sonucunda, başta fındık olmak üzere pek çok ürün zarar görmüş ve bu durum sigortası olmayan üreticilerimizin boynunu bükmüştür" diye belirtildi.

Açıklamada, 2014 yılında sadece fındık ürünü için başta don, fırtına ve dolu olmak üzere çeşitli nedenlerden ötürü 44 binin üzerinde fındık hasar ihbarı alındığı vurgulanarak, "Sigortalı üreticilere 87 milyon liranın üzerinde hasar ödemesi gerçekleştirilmiştir. TARSİM üreticimizin geleceğini garanti altına alması için yegane sistemdir. Şimdi gelin, vakit kaybetmeden sigortanızı yaptırın" ifadesinde bulunuldu.

Başvuruların 5 Mart tarihinde sona ereceği anımsatılarak, üreticilerin bu süreden önce işlemlerini yaptırmaları istendi.