ÇORUM (AA) - Çorum Belediyesi bünyesinde taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili mülakat süreci başladı.

Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenlemeyle birlikte başlayan işçi statüsüne geçiş süreci kapsamında Çorum Belediyesi'nde çalışan taşeron işçilerden bin 246'sı, mülakatlara katılma hakkı elde etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu başkanlığında yürütülen mülakatlarda işçilere kendi branşlarıyla ilgili sorular yöneltildi.

Yabacıoğlu, mülakata katılan işçilere yönelik yaptığı konuşmada, işçilerden yeni dönemde de aynı azimle çalışmalarını istedi. İşçilerin, mülakattan ve güvenlik soruşturmasından geçeceğini dile getiren Yabacıoğlu, "İşçi kardeşlerimiz belediye bünyesinde bulunan işçi ve memur kardeşlerimizle aynı sorumluluğu taşıyacaklar. Bundan sonraki süreçte de bugüne kadar olduğu gibi işçilerimizden sorumluluk, gayret ve çalışma azmi bekliyoruz. İşçi kardeşlerimiz kendilerine verilen fırsatı en iyi şekilde değerlendireceklerdir. Özverili bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerine inanıyorum. Böyle de olması gerekiyor. İşçi kardeşlerime başarılar diliyorum." dedi.

Mülakat ve sınavlar 16 Mart'ta sona erecek.