Şarj edilebilir sistemleri ile elektriksel kaynakların olmadığı alanlarda da kullanılmak üzere tasarlanmış sistemledir. Taşınabilir ses sistemleri, müzik ve ses aygıtlarının tamamını kapsar. Hoparlör, mikrofon, mikser ve anfi gibi yerleşik sistemlerde kullanılan tüm müzik ve ses sistemi ekipmanları, taşınabilir modülde dizayn ediliyor.

Taşınabilir Ses Sistemleri Kullanım Alanları

Ses ve müzik etkinliklerinin olduğu her alanda veya müzik etkinlikleri yapılmak istenen her alanda kullanılabilen sistemlerdir. Portatif ses sistemleri, festival ve konser etkinlikleri, karaoke ve DJ performansları, sahne şovları, iletişim etkinlikleri gibi alanlarda kolaylık sağlayan donanımlardır. Oteller ve turizm tesislerinde eğlence içerikleri ve animasyon etkinlikleri için açık alanlarda da kullanılabilir. Canlı müzik mekanları, disko, bar, kulüpler, dinlenme tesisleri gibi alanların yanı sıra tur ve seyahat organizasyonlarında da kullanılırlar. Seyyar ses sistemleri, reklam ve tanıtım organizasyonlarında kullanılan, preoje sunumlarına, okullar ve eğitim merkezlerinde, sağlık merkezlerinde, spor ve sanat tesislerinde kullanılan müzik ekipmanlarıdır. Ayrıca fabrika gibi alanlarda ve büyük işletmelerde anonslar, toplantılar ve müzik etkinlikleri için kullanılmaktadırlar. Cami ses sistemleri olarak dizayn edilen pek çok portatif ses ekipmanları ise ibadet merkezlerinde ve benzeri alanlarda kullanılan müzik sistemleridir.

Taşınabilir Ses Sistemleri Ekipmanları

Kablosuz olarak kullanım olanağı sağlayan ve istenilen her yerde kullanılan ekipmanlar arasında;

  • Mikrofonlar
  • Anfiler
  • Mikserler
  • Hoparlörler

Gibi temel müzik ekipmanları yer alıyor. Kablosuz mikrofonlar; el tipi mikrofon, yaka tipi mikrofon, baş tipi mikrofon, kürsü ve masa mikrofonları, telsiz mikrofonlar, gişe mikrofonları ve boardcast mikrofonlar olarak dizayn ediliyor. taşınabilir ses sistemleri Anfi, mikser ve anfili mikser modülleri ise portatif ve kolay kullanım özelliğinde tasarım ediliyor. Taşınabilir kabin sistemleri, çekçek ve bavul tipi hoparlör olarak imal edilen cihazlardır. Kolay kullanım ve kolay taşınabilir özellikler ile tasarım edilen hoparlör sistemleri, bazı ürünlerde anfili olarak geliştirilmektedir.

Taşınabilir Ses Sistemi Markaları

Lastvoice, Westa ve Osawa gibi markalar, taşınabilir ses sistemlerinde tam donanımlı ürünler geliştirilen ve farklı ürün seçenekleri ile pek çok kişinin tercihi olan firmalardır. Portatif ses sistemi üreticileri, genellikle global markalar olup müzik ve ses sistemleri alanında başarılı çalışmalar yapan ve müzik kalitesini en şahane ritimde sunan markalardır. Oyility, TVM, Gold Audio, König ve Denox müzik sistemleri, taşınabilir ses sistemleri alanında birbirinden cazip modeller ile tasarım sunan markalar arasında yer alıyor. Spekon, Yamaha ve Lentus markaları ve profesyonel müzik sistemi markalarının neredeyse tamamı, portatif ses sistemi ekipmanları dizayn etmektedir.

Taşınabilir Ses Sistemi Nasıl Seçilir?

Müzik ve ses uygulamaları için değerlendirilecek olan ekipmanlar, kullanım alanları ve amaçlarına göre analiz edilmelidir. Taşınabilir ses sistemleri dahilinde olan tüm ürünler, cihaz kapasiteleri, müzik kalitesi ve materyal kalitesi gibi unsurlara bağlı olarak seçilir. Müzik performansı unsurları dahilinde elektronik cihazların giriş ve çıkış özellikleri, Watt güçleri, frekans aralıkları, woofer ve EQ özellikleri, ses kontrol opsiyonları gibi pek çok faktör değerlendirilir. Özellikle seyyar sistemlerde hafif malzemeler kullanılmış olması ve ergonomik tasarım özelliklerine göre imalat yapılması, gerekli unsurlar arasındadır. Kesintisiz çalışma süresi, çekim alan ve kapsamları gibi teknik özelliklerinin yanı sıra garanti kapsam ve süreleri ile fiyatlar, ürün seçimlerinde etkili olan faktörlerdir. Global markalar ve müzik ekipmanlarına göre bazı cihazlarda uzmanlık kazanmış olan markalar, uygun fiyatlarla sundukları modellerde genellikle popüler ürünleri belirler.