KASTAMONU (AA) - Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve rehber öğretmenlerle toplantı yaptı.

Mustafa Sıtkı Erkek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'ndaki toplantıda konuşan Coşkun, sorunların işbirliğiyle çözülebileceğini belirtti.

"Okullarda öğretimin yanında eğitimin de verilmesi gerekiyor. Bizim değerlerimizin yeni neslimize öğretilmesi gerekir" diyen Coşkun, şunları söyledi:

 "Amacımız bizim geleceğimiz olan çocuklarımızı topluma kazandırmak, ahlaklı değerlerine sahip gençler yetiştirmek olmalı. Eğitim, boşluk kabul etmez, siz eğitimde boşluk bırakırsanız bu boşluğu suç örgütleri doldurur. Problemli çocuklar ortaya çıkar. Bu işin vebali çok büyük, bu vebalin altından kalkamayız. Bu nedenle problem yaşadığımız öğrenciyle iletişime geçelim, ilgi gösterelim. Eğer uğraşırsak, emek verip öğrenciyle, velisiyle iletişime geçersek ve özel ilgi gösterirsek problemlerin kolayca çözüldüğünü göreceğiz. Bundan sonra bu tür öğrencilerin evlerine bizi de çağırın biz de gideriz. Bir çocuğumuzu topluma kazandıracaksak her türlü desteği vermeye hazırım."

Okul müdürlerinden Canan Kesim de tek başına okul idaresi ve öğretmenin yeterli olmadığından bahsederek, velilerin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.