AMASYA (AA) - Taşova Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 37 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Belediye-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mehmet Şen, yaptığı açıklamada, toplu iş görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlanmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Şen, "Belediye Başkanımızın verebileceği zammın en azamisini verdiğini düşünüyorum. Yapılan bu toplu sözleşmenin başta belediyemize, sendikamıza ve tüm çalışanlara hayırlı olmasını temenni ediyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı Bayram Öztürk ise, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapılan görüşmeler sonucu Taşova Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında üç yıllık bir sözleşme imzaladık. İşçi maaşları ile ilgili çok şey söylenebilir. Yapılan yeni sözleşmede ülkemiz, ilçemiz geçim standartları ve belediyemizin de imkanları göz önüne alınarak bir uzlaşma sağlandı.Yapılan yeni sözleşme ile belediye başkanı olarak işçi arkadaşlarımız benden bile daha fazla zam almış oldular. Biz elimizden gelen imkanın en iyisini vermeye çalıştık. Yapılan yeni sözleşme herkese hayırlı olsun."