AMASYA (AA) - Taşova Gençlik Platformu ve İHH Taşova Temsilciliği tarafından "Kışın Soğuğu Üşütür Taşova’nın Kardeşliği Isıtır" sloganı ile Suriye’de ve tüm dünyada bulunan yetim çocuklar için kermes düzenlendi.

Belediye binası önünde düzenlenen kermeste, hazırlanan yiyecekler hayırseverlere sunuldu.

Taşova Gençlik Platformu sözcüsü Ufuk Aktaş, "Suriye'de ve dünyada bulunan bütün yardıma muhtaç kardeşlerimize bizler Taşova gençleri ve İHH Taşova Temsilciliği olarak ufak da olsa bir katkımız olsun istedik ve bu kampanyayı başlattık. 'Müminler ancak ve ancak kardeştirler' ayetinden hareketle biz tüm mazlumların derdine derman olmaya çalışacağız. Taşova Gençlik Platformu olarak bu hareketimize katkıda bulunan bütün kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyor, bu davranış biçimlerinin daha bilinçli ve duyarlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

İHH Taşova Temsilcisi Fatma Sobacı ise şunları dile getirdi:

"Suriye’de son gelen bilgilere göre 14 insan, 9’u çocuk soğuktan donarak yaşamını yitirdi. Aynı zamanda 10 milyon insan Suriye içerisinde açlıkla mücadele ediyor. Bu vahşete, bu drama kayıtsız kalamazdık. 22 Ocak Perşembe günü İHH Amasya Temsilciliğimizin öncülüğünde 3 tır insani yardım malzemesi yola çıkacak. Taşova’da kermesimizden elde edilen gelirleri tırlarımıza aktaracağız. Bu trajediye kayıtsız kalmayıp katkı sunan Taşova halkına teşekkür ediyorum."