AMASYA (AA) - Doğum yaptıktan yaklaşık bir ay sonra rahatsızlanarak hayatını kaybeden 27 yaşındaki Merve Ekici Atalay, Taşova'da son yolculuğuna uğurlandı.

Kocaeli'de, ilk bebeğini dünyaya getiren ve 25 gün sonra akciğerine pıhtı atması sonucu yaşamını yitiren Atalay'ın cenazesi memleketi Taşova ilçesine getirildi.

Merkez Çarşı Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Atalay, ailesinin ve yakınlarının göz yaşları arasında Arpaderesi köyünde toprağa verildi.

Eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Ahmet Atalay (30), iki yıl önce evlendiklerini ve 25 gün önce ilk bebeklerinin dünyaya geldiğini belirterek, "Doğum esnasında veya hamilelik süresince hiçbir sıkıntısı olmadı. Dün evde eşim kendini kötü hissettiğini söyledi ve hemen ambulans çağırdık. Şekeri ve tansiyonu düşmüş denildi. Hastaneye giderken kalbinin durdu ve üç, dört saat geri döndürmek için mücadele edildi. Loğusalık dönemi sonrası böyle sıkıntılar olabiliyormuş. Akciğerine kan pıhtısı gitmiş, solunum almada zorluk çekmiş ve beyine de kan gitmeyince kalbi durdu. Geri döndürmek için mücadele edildi ama maalesef eşimi kaybettim." diye konuştu.