AMASYA (AA) - Taşova ilçesinde İlköğretim Haftası düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk anıtı önündeki törenin ardından Atatürk Ortaokulu'nda düzenlenen programa Kaymakam Kudret Kurnaz, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Kemal Akcan, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Kurnaz, "İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul, bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkanlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır" dedi.

Kurnaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı, birer yetişkin olarak, yaşayacağımız hayatın temeli ve teminatı olacaktır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkan sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır. Eğitimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan ve yorumlayan bireyler yetiştirmektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip, vatanımıza, milletimize, en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak, geleceğe hazırlamak bizlerin vazifesidir."

Milli Eğitim Müdürü Tümer ise "İlçede beş lisede Fatih projesi kapsamında çağın gerektirdiği modern eğitimlerimiz devam etmektedir. 2014-2015 eğitim öğretim yılında sekizinci sınıf öğrencilerimizin girdiği TEOG sınavında yüzde doksan oranında başarı elde edilmiştir. Bu öğrencilerimizin 40'ı fen liselerini, 11 öğrencimiz sosyal bilimler liselerini, 45 öğrencimiz sağlık meslek liselerini diğer öğrencilerimiz de anadolu liselerini kazanmışlardır" diye konuştu.

Program şiirlerin okunması ve sekizinci sınıf öğrencilerinin anasınıfı öğrencilerine çiçek vermesi ile sona erdi.