AMASYA (AA) - Taşova İlçe Müftüsü Harun Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2018-2019 dönemi umre kayıtlarının başladığını bildirdi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gitmek isteyenlere, çok çeşitli seçeneklerin yer aldığı umre programları hazırlandığını söyledi.

Yılmaz, "9 Kasım’da Mekke’ye doğru yola çıkacak ilk turla gitmek isteyenlerin, 26 Ekim’e kadar müracaatlarını tamamlamaları gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından umre programları konaklama türlerine göre 7, 11, 14, 20 ve 24 günlük olarak düzenlendi." dedi.

Talep doğrultusunda kutsal topraklara gidecek vatandaşlara Kur’an-ı Kerim dersleri verileceğini hatırlatan Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığının normal umre seferlerinin nisan ayı sonuna kadar süreceğini aktardı.

Yılmaz, "Nisan ayından sonra ise ramazan umresi programları başlayacak olup, ayrıca okulların yarıyıl tatiline özel, öğrenci, öğretmen ve veliler için uygun ücretli umre programı hazırlanmaktadır." diye konuştu.