Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması nedeniyle tatilcilerin şehir dışına çıkmasıyla birlikte İstanbullular rahat bir nefes aldı. TEM Otoyolu ve E-5 Karayolunun boş olmasını fırsat bilen sürücüler trafiğin keyfini çıkarttı.
Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından tatillerini geçirmek için şehir dışına çıktı. Tatilcilerin İstanbul’dan çıkmasının ardından havanın güneşli olmasını fırsat bilen vatandaşlar, Taksim Meydanı’nda gezintiye çıktı. Sürücüler ise TEM Otoyolu ve E-5 Karayolu’nda boş trafiğin keyfini çıkarttı. Ana ve ara arterlerde de trafikte herhangi bir yoğunluk yaşanmazken, vatandaşlar Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün açılmasıyla trafiğin rahatladığını belirtti.
“YSS Köprüsü’nün açılması FSS Köprüsü’nde trafiği rahatlattı”
Taksim Meydanına gezintiye çıkan Cevdet Ergen, “Mevsim itibariyle sakin olması normaldir, havalarda güzel gidiyor ama çok yakında geri gelecekler. Çünkü yakında okullar açılıyor. Aslında Yavuz Sultan Selim Köprüsü trafiği rahatlattı. Bilhassa Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde baya bir rahatlama oldu. Vatandaşların gitmesi de rahatlattı, her yaz böyle oluyor. Bende çıkmayı düşünüyorum hatta yarın gideceğim. Toplu taşıma araçlarıyla buraya geldim ama onlarda da rahatlama vardı. Eskiden balık istifi gibiydi, şimdi biraz daha rahat” dedi.
“İstanbul şu anda rahatladı, bizde tadını çıkartacağız”
Torunuyla birlikte meydana gelen Selahattin Akçam ise “İstanbul şu anda rahat, boşaldı. Bizde rahatladık ve tadını çıkartacağız. Torunu da aldım geldim, taksitim vardı onu yatırdık, şimdi de gezeceğiz. Toruna da bir şeyler alacağız. Bayram temizliği derken bir yandan da hazırlanıyoruz” diye konuştu.
(İHA)