ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yaşayan doğuştan görme engelli sporcu Medeni Mandacı, arkadaşlarının "spor yap, kilo al" önerisiyle başladığı halterde katıldığı Türkiye Görme Engelliler Halter Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı.

Konak Mahallesi'nde ikamet eden, evli, 3 çocuk babası 40 yaşındaki Mandacı, zayıf olduğunu düşünerek, kilo almak için belli bir süre çaba sarf etti.

Arkadaşlarının spor yaparak kilo alabileceğini söylemesi üzerine spor salonuna yazılmaya karar veren Mandacı, Alaplı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde görevli antrenör Gökhan Cengiz'in yönlendirmesiyle haltere başladı.

Alaplı Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübünde yoğun bir tempoda hazırlıklarını sürdüren ve 3 aylık bir çalışmanın ardından Gaziantep'te düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Halter Şampiyonası'na katılan Medeni Mandacı, 50 kilogramda katıldığı şampiyonada 110 kilogram kaldırarak ikinci oldu ve kariyerindeki ilk madalyayı kazanmanın heyecanını yaşadı.

- "Haltere başladıktan sonra hayatım çok değişti"

Medeni Mandacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinde tavuk karası nedeniyle yüzde 90 oranında görme kaybı olduğunu ve bu nedenle zorluklar yaşadığını söyledi.

Mandacı, şöyle konuştu:

"Haltere başlamadan önce kilo almak için spor salonuna yazıldım. 50 kilogram ağırlığında olduğum için arkadaşlarım spor salonuna yazılmamı söylediler. Ben de spor salonuna yazıldım. Bir süre sonra antrenör Gökhan Cengiz'in yönlendirmesiyle haltere başladım. Spor salonunda çalışmalarımı sürdürüyorum. Halterle uğraştığım için çok mutluyum. Hedefim Türk milli takımına girerek ülkemi dünya şampiyonasında temsil etmek."

- "Bu madalyanın bizim için anlamı çok büyük"

Alaplı Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İsmail Korkut da Medeni ile gurur duyduklarını ifade ederek, "Bu madalyanın bizim için anlamı çok büyük. Çünkü Medeni kardeşimizin aldığı madalya Zonguldak'ta görme engeller bazında ilk madalyadır." şeklinde konuştu.

Antrenör Gökhan Cengiz ise Medeni ile tanıştıktan sonra halter yapabileceğini kendisine söylediklerini, boy ve kilo olarak halter yapmaya uygun olmasa da azmiyle büyük bir başarı göstererek kendi kilosunda madalya kazandığını belirtti.