RİZE (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür ve geliştikçe önünü kesmek isteyenlerin oyunlarını bozacak güçtedir." dedi.

Kahraman, Rize Valiliğini ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, günün mevzusunun terör hadisesi olduğunu belirterek, "Hepimizin başı sağolsun. Mevzii hadiseler oluyor. Giderek çözülen bir problem halini alınca bu sefer şehirlerde hadiselerle karşılaşıyoruz. Bunlar geçici ve mevziidir, buna inanıyorum." ifadesini kullandı.

"Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür ve geliştikçe önünü kesmek isteyenlerin oyunlarını bozacak güçtedir" görüşlerine yer veren Kahraman, şöyle devam etti:

"Hepimizin başı sağolsun, vefat edenlerin ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Tekraren inanarak söylüyorum ki böyle terör meselesinin de üstesinden geleceğiz ve önlenecek bu hadiseler. Toplum doğusu batısı, kuzeyi ve güneyi ile bir bütün halindedir, tek kalp halinde çarpmaktadır. Bu bütünlük bizim için çok mühimdir ve devam edeceğine de inanıyorum. Hepimizin başı sağolsun diyorum."

- "Üniversitemiz fevkalade bir yerde"

Kahraman, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 10'uncu kuruluş yıl dönümü münasebetiyle memleketine geldiğine işaret ederek, "Rize'mde olmaktan bahtiyarım, memleketimdeyim. Üniversitemiz inşallah nice on yıllar görür. Muhterem Cumhurbaşkanımızın adını taşıyor, o bakımdan apayrı bir ehemmiyete haiz ve o isme layık çalışmalar yapılması lazım." dedi.

Yüksek öğretime gereken önemin verildiğine işaret eden Kahraman, şunları kaydetti:

"Uzun yıllar bu verilmemişti. Şimdi hiç üniversitesi olmayan ilimiz yok, bir kaç tane var, bu güzel bir gelişme. Tabii üniversiteler gittiği yere hareket, sosyal yapıda değişiklik, gelişme, kültürde ilerleme sağlar. Aynı fonksiyonları ifa eden yüz akı bir üniversitemiz var. Çeşitli ölçüler var, derecelendirmeler var ve bu ölçülerde, bu kıstaslarda üniversitemiz fevkalade bir yerde."

Kahraman'ın, Rize Valisi Ersin Yazıcı'yı ziyareti basına kapalı gerçekleştirildi. Ziyarette, AK Parti Rize Milletvekilleri Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak ve Hasan Karal ile AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan da yer aldı.