İSTANBUL (AA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından, bu yıl "İcat Çıkar" sloganıyla 11'inci kez düzenlenen Akıl Fikir Yarışması için başvurular alınmaya başlandı.

TEB açıklamasına göre, 2006'dan bu yana finans alanında yenilikçi ve yaratıcı fikirlerin ödüllendirildiği Akıl Fikir Yarışması için 15 Ocak'a kadar "www.icatcikar.com" adresinden başvuru yapılabilecek.

Sektöre yenilikçi ve yaratıcı ürünler kazandırmak, müşteri deneyimini iyileştirmek, inovasyon kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen yarışma, "Üniversite Öğrencisi-Yeni Mezun", "TEB Müşterisi" ve "Teknolojik Girişimci" olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleştirilecek.

"Üniversite Öğrencisi-Yeni Mezun" ve "TEB müşterisi" kategorilerinde bankacılık ürün ve hizmetleriyle ilgili yenilikçi ve yaratıcı fikir ya da projeler değerlendirilecek. "Teknolojik Girişimci" dalına ise sektör bağımsız teknoloji tabanlı projeleri olan tüm girişimciler başvurabilecek.

Başvurular, sektörün önde gelen isimlerinin yer aldığı jüri ile değerlendirilecek.

Katılımcılar, finansal ödüllerin yanı sıra TEB'de kariyer fırsatları, Roland Garros seyahati ve TEB Girişim Evi'ne katılım önceliği elde edecek. Ayrıca en inovatif 3 proje sahibi Bahçeşehir Üniversitesi tarafından MBA bursu ile ödüllendirilecek.