İSTANBUL (AA) - Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) kadın bankacılığı kapsamında kadın patronların potansiyellerini açığa çıkarabilmelerine destek olmak amacıyla başlattığı TEB Kadın Akademisi için TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile işbirliği yapıldı. Bu kapsamda 2016 yılında gerçekleştirilen 16 TEB Kadın Akademisi etkinliğinin 8 tanesi TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile düzenlendi.

TEB'den yapılan açıklamaya göre banka, kadın bankacılığı ile kadın patronlara özel bütünlüklü bir hizmet anlayışıyla özel çözümler geliştirmeye devam ediyor.

Kadın patronların iş süreçlerinde destek olmak ve potansiyellerini açığa çıkarmak üzere başlattığı TEB Kadın Akademisi ile 2016 yıl sonu itibariyle Türkiye'nin farklı birçok ilinde düzenlenen 16 etkinlikte, 2 binden fazla iş kadınına ulaşıldı.

TEB, geçen yıl TEB Kadın Akademisi etkinliklerinin birlikte düzenlenmesi için TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile de işbirliği yaparak, 8 farklı ilde 600'den fazla kadın patrona ulaştı.

TEB TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile TEB müşterisi olsun olmasın tüm kadın patronların işlerini geliştirmeye yönelik bilgi ihtiyacı karşılandı ve onlara ilham verebilecek başarılı iş kadınları ile bir araya gelmeleri sağlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB KOBİ Bankacılığı Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Simla Ünal, TEB Kadın Akademi'lerini TOBB ile birlikte düzenlemekten mutluluk duyduklarını bildirdi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadın iş gücünün ekonomideki yerinin giderek arttığını belirten Ünal, "Ancak kadın patronlara finansmanın yanı sıra ihtiyaç duydukları alanlarda bilgi ve danışmanlık desteğinin bütünsel olarak sağlanmasında bazı halkaların eksik olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Ünal, bu ihtiyaçtan yola çıkarak, danışman banka anlayışlarını kadın bankacılığı alanına taşıdıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"TEB kadın bankacılığı ile kadın patronlara odaklanıyor, iş hayatındaki ihtiyaçlarını bütünlüklü bir hizmet anlayışıyla ele alıyoruz. Onlara birebir ulaşarak destek olmak amacıyla Türkiye'nin farklı illerinde düzenlediğimiz Kadın Akademileri, ülkemizdeki kadın istihdamı ve iş gücünün artırılması noktasında büyük önem taşıyor. TOBB ile oluşturduğumuz bu sinerjinin, kadınların iş gücüne katılım bilincinin geliştirilmesine olumlu katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde kadın patronları ve sürdürülebilir işletme modellerini desteklemeye devam edeceğiz."


-"Kadın patronların nüfusa oranı yüzde 9 gibi hala düşük bir rakamda"


TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Evrim Aras ise Türkiye'nin 81 ilinde faaliyet gösteren TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak bilgiyi ve finansı kadın girişimcilere TEB Kadın Akademisi ile beraber ulaştırmaktan büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.

Amaçlarının, kadın patronları destekleyerek ekonomiyi güçlendirmeye katkıda bulunmak olduğunu aktaran Aras, "TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak misyonumuzu, ülkemizdeki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika geliştirmek ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmek olarak belirledik." ifadelerini kullandı.

Kadın girişimci sayısının son 5 yılda yüzde 40 artmasına rağmen kadın patronların nüfusa oranının yüzde 9 gibi hala düşük bir rakamda kaldığına dikkat çeken Aras, "Burada alacak daha çok yolumuz var. TEB Kadın Bankacılığı ile Türkiye genelinde yaptığımız TEB Kadın Akademisi etkinlikleri ile 8 ilde 600'e yakın kadın girişimciye dokunduk. 'Nakit Akışını İyi Yönetmenin İpuçları' ve 'Stratejik Büyüme' atölyeleri ile kadın girişimcilerimize katma değer sağlıyoruz. Bu yıl da artan il sayımız ile daha fazla kadına dokunmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.