Bursa’da, tek başına yarım milyona yakın kapak toplayan hayırsever vatandaş, akülü araba bekleyen engellilerin yüzünü güldürdü.
72 yaşındaki İlhan Uzun, 5 yıl önce engelli vatandaşlara akülü araç alabilmek için kapak toplamaya başladı. 3 yılda topladığı 250 bin kapağı dernek ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teslim eden İlhan Uzun, bu sayede birçok engelli vatandaşın akülü araca kavuşmasına vesile oldu. Her gün sokak sokak gezerek kapak toplayan Uzun, 200 bin kapak daha topladı. Topladığı kapakları evinin bodrumunda biriktiren Uzun, Büyükşehir Belediyesi’nin kapak alımını sonlandırmasının ardından elinde bulunan 200 bin kapağı alacak hayır kurumu arıyor.

"5 YILDA 500 BİN ADET KAPAK TOPLADIM"
Bu işi Allah rızası için yaptığını ifade eden İlhan Uzun, “5 yıl önce engelli vatandaşlara faydam olsun diye kapak toplamaya başladım. Ben bu kapakları toplayarak hem çevre temizliği yapıyorum, hem de engelli vatandaşların akülü araç sahibi olmalarını sağlıyorum. Böylece iki hayırlı işi birden yapmış oluyorum. 5 yılda 500 bin adet kapak topladım. 250 bin adet kapağı belediyeye teslim ettim. Şu an elimde 200 bin kapak var. Bunları da derneklere vereceğim. Beni tanıyanlar benim böyle bir hayırlı iş yaptığımı bildikleri için ellerinde bulunan kapakları bana getiriyorlar. Benim topladığım kapaklar sayesinde Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşlara akülü araç dağıtmıştı. Ben de o törene katılmıştım. Engelli vatandaşların mutluluklarını görünce çok seviniyorum” dedi.
(İHA)