AMASYA (AA) - CİHAN OKUR - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, TÜRKSAT AŞ'nin Gölbaşı'ndaki tesislerini işgal eden darbecilere karşı direnirken şehit olan Ahmet Özsoy'un annesi Arife ve babası Tahsin Özsoy'un tek tesellisi oğullarının "kahramanca" şehit olması.

İki çocuk babası 49 yaşındaki Özsoy, 15 Temmuz darbe girişiminde TÜRKSAT'ı ele geçirmeye çalışan darbecilere karşı çalışma arkadaşlarıyla canı pahasına direnerek şehit düştü. TÜRKSAT sistemini kapatarak bütün televizyon kanallarının yayınlarını kesmeyi hedefleyen darbeciler, Özsoy ve çalışma arkadaşlarının gösterdiği kahramanlık sayesinde amaçlarına ulaşamadı.

Baba Özsoy (86), oğlunun TÜRKSAT tesislerinden sorumlu koordinatör olduğunu, darbecilerin tesislere saldırılarını önlemek için bir kahramanlık destanı yazdığını söyledi.

Öğrendiğine göre oğlunun darbeci hainlerin TÜRKSAT'ı işgal edeceği bilgisini aldıktan sonra yanındaki personel ile kepçelerle, TÜRKSAT'a gelen yolu kapattığını anlatan baba Özsoy, "Hainler daha sonra helikopterle gelmiş oraya, bütün yayınları kesmelerini istemişler, oğlum ve yanındakiler 1 saat bunları oyalamış 'Yayınları kestik' diye. Daha sonra darbecilerin orayı bombalayacağını öğrenen Ahmet bütün personeli dışarı çıkarmış ve canlarını kurtarmış. Oğlum sonra polislerle görüşmüş, polisler 'Biraz daha direnin, geliyoruz' demişler ancak hainler oğlumu polisler gelmeden vurmuş." diye konuştu.

- "Hainlere kısasa kısas yapılması gerekiyor"

15 Temmuz'da darbe girişimine kalkışan darbecilerin idam edilmesi gerektiğini vurgulayan Özsoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hainlere kısasa kısas yapılması gerekiyor. Onlar kaç kişiyi şehit ettiyse, onlardan da o kadar kişiyi asacaksın. Öyle 10 sene cezayla, 100 sene cezayla bu iş bitmez. Bunların tükeneceği yok, bunlar 40 sene çalışmışlar bu işi yapmak için. Bunlar orduya sızmışlar, her yere sızmışlar. Onun için bunların çok dikkatli bir şekilde kökünü kazımak lazım. Ben devletime güveniyorum, devletim en iyisini bilir. Bizim sadece duamız var onu da her zaman yapıyoruz."

-"Başbakanımızın ziyareti bizi gururlandırdı"

Evlat acısının dayanılabilecek bir acı olmadığını anlatan baba Özsoy, "Allah bizden daha çok seviyormuş onu, bir şehitlik mertebesi verdi ona. Biz de şehit olduğu için kendimizi teselli ediyoruz yoksa dayanılabilecek bir acı değil. Bir şehit babası olduğum için gurur duyuyorum. Başbakanımız geldi ziyaretimize, Başbakanımızın ziyareti bizi gururlandırdı. Başbakanımız dedi ki 'Ne mutlu size, bir şehit annesi ve babası oldunuz.' O yüzden mutluyum. Tek tesellim oğlumun kahramanca şehit olması." ifadesini kullandı.

Oğluyla gurur duyduğunu ifade eden anne Özsoy (76) da "Oğlum şehit oldu, mutluyuz ve gururluyuz ancak bu acı dayanılacak bir acı değil. Oğlumu şehit edenlerden Allah sorsun hesabını. Bizim dayanacak gücümüz kalmadı, dua ederek ayakta duruyoruz." diye konuştu.