KARS (AA) - Çorum'da 3 kişi, "tekerlekli sandalye kampanyası" adı altında dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kars Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'nü arayan iş adamı S.B.K, kendisini özel kalem müdürlüğünden birinin aradığını, valilik olarak tekerlekli sandalye kampanyası düzenlediklerini ve belirtilen hesaba para yatırmasını istediğini söyledi.

Konuya ilişkin çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Kars Valiliği'nin böyle bir hesabı olmadığını, belirtilen hesabın Çorum'daki bir bankadan açıldığını ve hesaba da 24 Aralık 2014'te 5 bin lira yatırıldığını tespit etti.

Yatırılan paranın da aynı gün çekildiğini belirleyen ekipler, Çorum İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle yürüttüğü çalışma kapsamında adına hesap açılan şüpheli M.A'yı yakaladı.

M.A, ifadesinde 24 Aralık'ta kahvehanede oturduğu esnada K.A. isimli şahsın yanına gelerek bir akrabasından para geleceğini ve banka hesabını kullanmak istediğini söylediğini, kendisinin de "iyilik olsun" diye kabul ettiğini, hesabına yatan 5 bin lirayı çekerek, K.A. ile Ş.Ü'ye teslim ettiğini belirtti.

Çorum'da düzenlenen operasyonla yakalanan K.A. ve Ş.Ü. ile M.A, "Unvan Gaspı Suretiyle Dolandırıcılık (Dini İnanç ve Duyguların İstismarı ile Dolandırıcılık)" suçundan adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden M.A. adli kontrol kararıyla K.A. ve Ş.Ü. de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.