SAMSUN (AA) - Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, yaptıkları imar revizyonu sonrası ilçenin önünün açıldığını vurguladı.

Togar, yaptığı yazılı açıklamada, ilçenin gelişmesini ve büyümesini engelleyen en büyük sorunlardan biri olan imar problemini ortadan kaldırdıklarını belirtti.

Yaptıkları köklü imar revizyonuyla birçok imar problemini aştıklarını ifade eden Togar, "Böylece ilçemizde yapılaşma ve konutta gözle görülür bir artış sağlandı. İlçemiz bulunduğu konum itibarıyla şehir merkezine çok yakın. Ulaşım yönünden de her türlü avantaja sahip bir ilçe. Aynı zamanda Karadeniz'in en hızlı gelişen ve büyüyen ilçelerinden birisidir. Ama ilçenin büyümesine ve gelişmesine engel olan en büyük etmen imar konusunda yaşanan sorunlar olduğunu gördük ve ilk göreve geldiğimizde halkımıza verdiğimiz sözü yerine getirerek imar problemini ortadan kaldırdık." dedi.

Togar, söz konusu düzenleme sonrası arsa kullanım oranlarının arttığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Artık hem vatandaşlarımız hem de müteahhitler bina yapmak için sıraya girdiler. Geçmiş dönemlere göre inşaat oranında yüzde 40'lara varan artış oldu. Yine müteahhit sayısında da artış olduğunu görüyoruz. Bunun yanında vatandaşlarımızda belli oranda bir kara geçti. Dört kat tek dair bir bina yapılacak bir arsaya şimdi beş kat çift daireden on konut yapılabiliyor. Hesap ortada bu oranlar ilçenin gelişmesine de dolaylı olarak katkı sağlıyor. Yeni binalar, yeni yerleşim alanları ile hem nüfusumuz artıyor hem de ilçemiz ekonomik anlamda gelişiyor. "