SAMSUN (AA) - Tekkeköy Belediyesi, "Masal Ormanı" projesinin hayata geçirilmesi için çalışma başlattı.

Tekkeköy Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kurtuluş Mahallesi sınırları içerinde bulunan 40 dönümlük arazi üzerinde "Masal Ormanı" projesi yapılacağı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Hasan Togar, projenin hayata geçirilebilmesi için gerekli çalışmaların başladığına işaret etti.

Çalışma kapsamınada Ankara'da temaslarda bulunduğunu aktaran Başkan Togar, "Temaslarımız kapsamında Milletvekilimiz Fuat Köktaş ile birlikte Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’i ziyaret ederek 40 dönümlük arazinin belediyemize tahsis edilmesi talebimizi ilettik. Resmi işlemlerin bitmesinin akabinde hazırlık çalışmaları tamamlanan 'Masal Ormanı' projemizi hemen hayata geçirmeyi planlıyoruz." açıklamasında bulundu.

Projenin gerçekleştirileceği alanın ilçe merkezinde olduğunu vurgulayan Togar, şurları kaydetti:

"Bu alan içerisinde birçok çizgi filim kahramanları yer alacak. Çocukların eğlenip öğrenebileceği masal etkinlik ve oyun alanlarının yanı sıra alan içerisinde ailelerin oturup zaman geçirecekleri kır kahvesi, kafe, amfi ve seyir terasları ile bisiklet yolu, koşu parkuru ve açık spor alanları da konuşlandırılacak. Vatandaşlarımız, çocukları eğlenip güzel vakit geçirir iken kendileri de yeşilliklerin arasında muhteşem bir manzaraya karşı çaylarını yudumlayıp, yemeklerini yiyerek hoş vakit geçirebilecekler."