SAMSUN (AA) - Samsun'da kendilerini telefonda savcı olarak tanıtıp para ve ziynet eşyası dolandırmak isteyen şüphelilerden ikisi, aradıkları kadının durumu polis memuru eşine bildirmesi üzerine yakalandı.

Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan Ayşe D'yi telefonla arayan kimliği henüz belirlenemeyen kişi, kendisini savcı olarak tanıtıp, Ayşe D'ye "Terör örgütü üyelerine yardım etmişsin, interneti kaçak kullanmışsın, bütün bilgilerin örgüt tarafından ele geçirildi, konuyu takip için göndereceğimiz polise para ve ziynet eşyalarını ver" dedi.

Dolandırılmak istendiğini anlayan Ayşe D, telefondaki kişiye para ve ziynet eşyalarını getireceği bir adres verdikten sonra durumu polis memuru eşine bildirdi.

Adres olarak verilen Atatürk Bulvarı üzerinde önlem alan polisler, şüphelileri beklemeye başladı. Vali konağı çevresine gelen iki zanlı, durumu fark ederek kaçtı. Kovalamaca sonrasında zanlılardan Ahmet Y. yakalandı. Polisler, Ahmet Y'nin verdiği adreste diğer şüpheli Salih T'yi de gözaltına aldı.

Yapılan araştırmada, Ahmet T'nin Ondokuz Mayıs Üniversitesi Felsefe Bölümü, Salih T'nin de aynı üniversitede Beden Eğitimi Bölümünde okuduğu belirlendi.

Soruşturmayı yürüten Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği yetkilileri, olayla ilgili iki kişinin daha arandığını, söz konusu kişilerden bazılarının benzer olaylara karıştıklarının tespit edildiğini bildirdi.

Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.